Crescător de animale sucevean trimis în judecată de DNA Suceava pentru că ar fi obținut pe nedrept peste un milion de lei din fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Un crescător de animale sucevean a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava pentru folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA , procurorii au constatat că în perioada 2011-2015, Vasile Dragoș Pintescu, în nume propriu și în numele unei asociații de crescători de animale, a depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei de autorizare plăți pe suprafață, fără ca fermierul solicitant să facă dovada îndeplinirii condițiilor de eligibilitate privind dreptul de utilizare legală a pășunii solicitată la plată, respectiv, asigurarea încărcăturii minime pe pășunat.

Prin aceste demersuri, susțin procurorii,  Pintescu ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 1.014.253 lei, sumă cu care A.P.I.A. se constituie parte civilă în cauză.

În acest caz s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor terenuri ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.


Intră acum și în grupul de