Zeci de locuitori din Bilca au curățat albia pârâului de unde se captează apa ce alimentează comuna, fiind strânse mai mult de cinci remorci de deșeuri


Intră acum și în grupul de

Circa 50 de locuitori ai comunei sucevene Bilca au participat, luni, la o acțiune civică de curățare a pârâului de unde se captează apa ce alimentează comuna, în decurs de șase ore fiind colectate peste cinci remorci de deșeuri.

 Acțiunea a fost inițiată de Sorin Gabriel Puha pentru a arătat că cetățenii din Bilca iau atitudine și se implică pentru comunitatea lor

Astfel, în cursul zilei de luni, cetățenii din comuna Bilca au ecologizat timp de 6 ore aproape 3,5 km din albia pârâului de unde se captează apa care alimentează comuna.

Potrivit organizatorului, în ciuda vremii care părea că nu este prielnică pentru asemenea acțiune, peste 50 de persoane au fost prezente , dintre care 14 persoane sunt beneficiare de ajutoare sociale, iar câteva utilaje mecanice și un faeton au asigurat transportul deșeurilor colectate.

În urma acestei acțiuni au fost colectate 5 remorci și un faeton de deșeuri, respectiv sticle, pet-uri, saci de rafie, nylon, doze, papuci, resturi de plastic, resturi de materiale de construcții și s-au curațat aproximativ 3,5 km de maluri.

Câteva gospodine din sat au făcut o surpriză participanților, iar  în pauza de la prânz acestea au venit cu coșuri pline cu gogoși, iar primarul comunei a oferit o gustare participanților.

„Sperăm ca o astfel de acțiune să constituie un exemplu și pentru alți cetățeni, conștientizând cât de importantă este grija pentru mediul înconjurător”, a menționat Sorin Puha.(N.B.)


Intră acum și în grupul de