Conacul boieresc, in care functioneaza Scoala nr. 2 din Baia, va fi retrocedat


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Scolar Judetean Suceava a fost anuntat ca o noua cladire scolara a fost revendicata si retrocedata în judet. Inspectorul scolar general Petru Carcalete a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca a fost informat la începutul saptamânii ca Scoala generala nr. 2 din comuna Baia, va fi retrocedata, dar a precizat ca aceasta nu-si va înceta activitatea. Petru Carcalete a afirmat ca imobilul- un fost conac boieresc si terenul aferent, în suprafata de mai bine de doua hectare- a fost revendicat si urmeaza a fi retrocedat catre Liliana Beldeanu din Ploiesti. „A fost emisa deja dispozitia de primar, astfel ca în scurt timp se va intra în posesia titlului de proprietate”, a mentionat seful ISJ Suceava.

Acesta a adaugat ca în aceasta scoala functioneaza 3 grupe de gradinita, 4 clase de învatamânt primar si alte 4 de învatamânt gimnazial, la care predau 14 cadre didactice.  

Petru Carcalete a mai spus ca proprietara a facut deja o oferta privind vânzarea cladirii pentru 100.000 euro si alte 400.000 euro pentru teren. Acesta a precizat ca în cazul în care se va pune problema de a se cumpara acea cladire, imobilul va fi supus mai întâi unei expertize tehnice, pentru a se stabili pretul real, pret care s-ar putea sa nu-i convina proprietarei. Pâna se va lua o hotarâre în privinta viitorului cladirii, ploiesteanca solicita o chirie de 36.000 de lei pe an, chirie ce va trebui negociata si achitata de Primaria Baia. 


Intră acum și în grupul de