Incendiul de la pensiunea „Dolce Vita” a fost unul intentionat


Intră acum și în grupul de

Dupa o luna de cercetari, politistii au ajuns la concluzia ca incendiul de la pensiunea „Dolce Vita”, situata la iesire din municipiul Suceava spre Vatra Dornei, a fost unul intentionat. În prima faza, cercetarile cu privire la incendiile care au izbucnit în 28/29.07.2008 la locuinta lui B. Gheorghe din comuna Scheia si respectiv în noaptea de 29/30.07.2008, la pensiunea „Dolce Vita”, situata în comuna Scheia, au concluzionat ca ambele incendii au cauze accidentale, determinate de un scurtcircuit la instalatia electrica a locuintei, respectiv de neglijenta în realizarea unor lucrari de reabilitare la motel. Totusi, cercetarile au fost continuate.

Politistii spun ca au existat de la bun început elementele de suspiciune, astfel ca lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infractiunilor de distrugere, desfasurând o serie de activitati informativ-investigative, de cercetare si criminalistice, finalizate printr-o perchezitie la societatea comerciala administrata de P. Ioan, de 41 ani din municipiul Suceava, considerat suspect, fiind identificate si ridicate o serie de mijloace materiale de proba, un pistol cu aer comprimat detinut ilegal si s-a instituit sechestrul asigurator asupra unor sume de bani.
Astfel, s-a stabilit ca în baza unei întelegeri prealabile între P. Ioan si M. Petrica, de 26 ani din orasul Brosteni, ultimul a incendiat cele doua imobile, prin folosirea unor substante inflamabile, primind drept recompensa sume de bani în mod repetat.

În urma probatoriului administrat, P. Ioan a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 ore, pentru comiterea infractiunii de instigare la distrugere, iar M. Petrica a fost arestat preventiv, acesta fiind cunoscut politistilor pentru comiterea unor infractiuni de furt.


Intră acum și în grupul de