Dig provizoriu pe raul Suceava, pentru recuperarea corpului baiatului luat de viitura la podul Itcani


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca toate actiunile de cautare a cadavrului adolescentului în vârsta de 16 ani, care s-a înecat în râul Suceava, la inundatiile de la sfârsitul lunii iulie, nu au avut nici un rezultat. Astfel, ca o ultima solutie în încercarea de a recupera corpul baiatului, Ion Lungu a anuntat ca municipalitatea va crea un dig provizoriu pe râul Suceava, în zona pragului de fund, de la podul rutier din Itcani, si va scoate apa din zona.  Acesta a aratat ca se presupune ca trupul adolescentului ar fi prins sub o dala a pragului de fund de la podul rutier din Itcani si ca, pentru gasirea acestuia, va trebui ca zona sa fie secata. „Este o ultima solutie”, a spus primarul Lungu , care a mentionat ca a solicitat Comitetului pentru Situatii de Urgenta Suceava sa asigure finantarea acestei actiuni.

Edilul-sef sucevean a precizat ca aceasta actiune va costa câteva miliarde de lei vechi, dar ca este un gest de solidaritate cu familia adolescentului. Acesta a mai adaugat ca spera ca Guvernul sa aloce fonduri pentru acoperirea costurilor acestei operatiuni, precizând ca, în caz contrar, municipalitatea va suporta cheltuielile.
Trupul adolescentului de 16 ani care a fost luat de apele râului Suceava în 25 iulie, în zona podului din cartierul sucevean Itcani, a fost cautat de mai multe echipe de scafandri specializati, fara a fi însa gasit.
Doua persoane au murit, iar o alta – tânarul de 16 ani – este data disparuta în judetul Suceava, în urma inundatiilor de la sfârsitul lunii iulie, care au afectat 81 de localitati sucevene. ­


Intră acum și în grupul de