AUCHAN – un nou hipermarket pe piata de retail a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Brandul francez Auchan, care are deja o serie întreaga de hipermarketuri deschise în România, va inaugura, în luna octombrie a acestui an, un hipermaket în municipiul Suceava. Investitia se ridica în jurul valorii de aproximativ 20 de milioane de euro, dupa cum a anuntat directorul general al Auchan România, Regis Mougel. Acesta a spus într-o conferinta de presa ca magazinul din Suceava va fi deschis în cadrul complexului Iulius Mall, care este situat în fosta zona industriala a municipiului resedinta de judet.

­

La rândul sau, directorul Auchan Suceava, Ioana Tosa, a spus ca hipermarketul din Suceava este una dintre cele mai importante investitii si în acelasi timp cel mai mare magazin de acest gen din oras cu o suprafata de vânzare de peste 8.500 de mp, 40 de case de marcat si o parcare de aproximativ 1.250 de locuri. Aceasta a mai anuntat ca firma a început recrutarea personalului, având nevoie de aproximativ 300 de angajati, în 30 de meserii, care se vor alatura echipei manageriale ce numara deja 35 de persoane, biroul de recrutari fiind situat în apropierea magazinului Baumax.  

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent la conferinta de presa în calitate de “co-partener” al acestui proiect investitional, a spus la rândul sau ca municipalitatea a oferit tot sprijinul necesar acestui important grup, aratând ca investitia Auchan “aduce o pata de culoare” în fosta zona industriala a orasului. Ion Lungu a mentionat ca în dezvoltarea de retail în municipiul Suceava s-au creat pâna acum peste 4.000 de noi locuri de munca, iar în fosta zona industriala se configureaza, în prezent, o zona comerciala foarte dinamica.
Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu  437 de hipermarket-uri deschise în Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, România, Rusia, Maroc, China si Taiwan.


Intră acum și în grupul de