8.500 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră din Brodina

Polițiștii de frontieră din Brodina au confiscat în cursul zilei de joi, 18 ianuarie a.c., 8.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 99.500 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Lupcina mai multe persoane care se îndreptau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase.

„Drept urmare, lucrătorii noștri au somat verbal persoanele în cauză, însă acestea au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin. Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. La fața locului, au fost descoperite 6 colete care conțin țigări de proveniență ucraineană”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că baxurile cu țigări au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.500 pachete țigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 99.500 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră  au ridicat întreaga cantitate de țigări în vederea confiscării și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.