Circulație în condiții de iarnă în județ. Pe drumurile naționale s-a intervenit toată noaptea


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în tot județul Suceava.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că pe drumurile naționale s-a intervenit toată noaptea și nu s-au înregistrat blocaje, fiind înregistrat un caz în care drumul național DN 17 a fost blocat pe un sens după ce un TIR înmatriculat în Cluj, neechipat corespunzător, care s-a răsturnat în comuna Păltinoasa.

Ea a spus că pe drumurile naționale se acționează pentru curățarea zăpezii și că s-a acționat toată noaptea imediat ce au început ninsorile.

Potrivit prefectului, în zona Cumpărătura, unde se formează de obicei blocaje din cauza zăpezii, se acționează permanent pentru curățarea carosabilului.

Ea a spus că a fost informată că principalele probleme sunt semnalate în localități, dar și pe unele trasee de drumuri județene.

Ținând cont de situația actuală, Poliția recomandă șoferilor să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător; să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte și să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.


Intră acum și în grupul de