Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a verificat, în teren, starea drumurilor naționale: Cu excepția DN 17 A unde e zăpadă frământată, drumurile naționale au fost curățate „la negru”. Am cerut refacerea stocurilor de antiderapant


Intră acum și în grupul de

Prefectul de  Suceava, Mirela Adomnicăi,  a  inspectat, luni, în jurul orei  prânzului, porțiuni din drumurile naționale aflate în aria de competență a secțiilor de Drumuri Naționale  Suceava și Câmpulung: DN2, de la Suceava spre Fălticeni, și DN 17, Suceava-Păltinoasa, unde au fost probleme privind circulația rutieră, de dimineață, din cauza zăpezii și a gheții.

Prefectul a precizat că, pe parcursul nopții de duminică spre luni, s-a intervenit pe drumurile naționale cu  circa 60 de utilaje, peste  700 tone de sare,  peste   15 tone de clorură de calciu și 6,5 tone de produs  ecologic.

Ea a arătat că la, luni, la ora  verificării în teren,  drumurile naționale erau curățate „la negru”, în general, mai puțin DN 17A, unde se circula în condiții de zăpadă  frământată pe porțiunea de drum care merge spre Palma, pe  drumurile care leagă  Vicovu de Sus de  Vicovu de Jos și Marginea –Păltinoasa.

Prefectul județului  Suceava a spus  că, la această oră,  pe drumurile aparținând de SDN Suceava se circulă  „la negru”,  doar pe alocuri circulația fiind  îngreunată.

“Suntem mereu în legătură cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, pentru refacerea stocurilor de antiderapant, cantitatea de antiderapant fiind suplimentată, prin act adițional,  cu circa 3000 de tone”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Prefectul a mai precizat că județul  Suceava nu a primit avertizare meteo de cod galben de ninsori viscolite, pentru perioada la care facem referire, dar condițiile meteo au fost de cod galben,  mai ales în zona de munte.

Ea a spus că s-a primit doar atenționare de cod galben de ceață și polei, pentru perioada 21 ianuarie, ora 22,30 – 22 ianuarie, ora 13. (N.B.)


Intră acum și în grupul de