Patru români, între care și medicul sucevean Vasile Oşean, au traversat Atlanticul într-o barcă cu vâsle, stabilind astfel un nou record mondial


Intră acum și în grupul de

Patru români au stabilit un nou record mondial. Echipa formată din medicul sucevean Vasile Oșean, Andrei Roșu, Ionuț Olteanu și Marius Alexe a reușit să traverseze Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute. Acțiunea lor a fost în scop caritabil, în vederea strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunaţii Copăceni, a unui centru HOSPICE socio – medical, destinat copiiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limiatatoare de viaţă.

„Misiune îndeplinită! Atlantic4 au traversat Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute, stabilind astfel un nou record mondial pentru cea mai rapidă ambarcaţiune de tip Pure din categoria de 4 membri care traversează Atlanticul, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute aparţinând echipei britanice All Beans No Monkeys”, se precizează pe Atlantic4.ro.

Potrivit sursei citate, prima echipă din România, dar şi din Europa de Est, participantă la cea mai grea cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, a plecat din La Gomera (Spania) pe data de 14 decembrie 2017 şi a ajuns cu bine în Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie 2018, în jurul orei 4 -5 dimineaţa, ora României. Ei au ajuns la finish pe locul 12 din total ambarcatiuni, locul 9 in categoria de 4.

Sosirea echipei ATLANTIC4 în Antigua. Momente unice, emoții, bucurie… Bravo, România!

Posted by Climbing The World on Sonntag, 21. Januar 2018

Foto: Facebook Atlantic Campaigns

 


Intră acum și în grupul de