Cod galben in Suceava


Intră acum și în grupul de

Judetul Suceava a primit atentionare cod galben de vânt si ploi. Meteorologii au emis atentionarea pentru 21 de judete, printre care si Suceava, si este valabila de duminica noapte, de la ora 03.00, pâna marti la ora 09.00. Frigul a pus stapânire pe întreaga tara. Desi toamna abia a început, duminica dimineata au fost înregistrate deja primele temperaturi negative. Nu doar temperaturile mici ne dau batai de cap, dar si ploile, care vor cadea pe arii extinse. La peste 1.800 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare, dar totusi meteorologii dau asigurari ca iarna nu va veni prea curând. Ninsorile sunt asteptate numai în nordul Carpatilor Orientali, vizat fiind si judetul Suceava si la înaltimi de peste 2.500 de metri. Temperaturile vor creste în a doua parte a saptamânii viitoare, când si ploile se vor opri. Potrivit specialistilor, aceasta toamna va fi caracterizata de alternanta între perioadele friguroase si cele mai calde.  
 
Mai trebuie precizat ca, în unele zone, cantitatile de apa vor depasi 30 l/mp, iar  vântul va prezenta intensificari în regiunile extracarpatice. 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 si 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 si 14 grade. Presiunea atmosferica va scadea usor. 


Intră acum și în grupul de