Șapte cazuri de gripă diagnosticate clinic în zona Sucevei și Rădăuților, în ultima săptămână.Peste 2800 de cazuri de viroze și penumopatii înregistrate în județ


Intră acum și în grupul de

Şapte cazuri de gripă au fost diagnosticate clinic în cursul săptămânii trecute în zona Sucevei şi Rădăuţilor, patru dintre persoane fiind internate în spital pentru îngrijiri medicale, alte peste 2800 de cazuri de viroze şi pneumopatii acute fiind raportate în acelaşi interval în judeţ.

Potrivit DSP Suceava, în perioada 15-21 ianuarie 2018, în judeţul Suceava au fost raportate şapte cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care şase în zona Sucevei şi unul în zona Rădăuţi, un pacient cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani şi trei pacienţi în vârstă de peste 65 de ani au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale.

În aceeaşi perioadă, în judeţ s-au mai înregistrat 2231 de cazuri de viroze respiratorii cu 51 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 5-14 ani, cu 694 de cazuri de îmbolnăviri, alte 484 de cazuri fiind raportate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Conform statisticii DSP, în cursul săptămânii trecute s-au raportat 627 de cazuri de pneumopatii acute cu 67 de internări, cele mai multe cazuri, 146, fiind înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Reamintim că primul caz de gripă cu virus de tip B a fost confirmat prin analize de laborator la o pacientă în vârstă de 74 de ani.

Săptămâna trecută, 1027 de persoane s-au vaccinat antigripal, iar de la începutul campaniei de vaccinare în judeţul Suceava s-au vaccinat în total 17 314 persoane.

Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 32 500 de doze de vaccin antigripal, iar până în prezent au fost administrate mai mult de jumătate dintre doze.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de