Sociologul Adrian Botezatu:Numirea rectorului Valentin Popa ca ministru al Educației este salutară fiind, alături de Eugen Teodorovici, singurii miniștri competenți din acest Cabinet


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean Adrian Botezatu a comentat, vineri, pentru News Bucovina desemnarea rectorului USV, Valentin Popa, pentru funcția de ministru al Educației.

Potrivit lui Adrian Botezatu, numirea rectorului Valentin Popa în funcția de ministru al Educației este salutară.

„Acesta, împreună cu Eugen Teodorovici la Finanțe sunt singurii miniștri competenți din acest Guvern”, a spus Botezatu.

Sociologul sucevean a remarcat că Valentin Popa este al doilea sucevean în funcția de ministru al Educației, amintind că de numele lui Cristian Adomniței care a fost ministru în Guvernul Tăriceanu, se legagă finanțări substanțiale la Universitatea Suceava, dar și la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”.

Adrian Botezatu consideră că această numire în funcția de ministru va avea ca rezultat și o eventuală nominalizare a lui Valentin Popa la funcția de primar al Sucevei la alegerile din 2020.

„Valentin Popa va fi cel mai probabil candidatul PSD la Primăria Suceava”, a spus Botezatu.

El a mai comentat și faptul că din județele Moldovei au fost făcute mai multe nominalizări pentru funcții de miniștri.

„Astfel, după vizita lui Liviu Dragnea în Moldova au apărut mai mulți miniștri din această zonă respectiv ministrul Educației, Valentin Popa la Suceava, ministrul Economiei, Daniel Andrușcă la Neamț, sau ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la  Bacău”, a spus sociologul sucevean.

Botezatu crede că, de exemplu, numirea lui Lucian Șova la Transporturi va face că ministrul ca a prefera traseul de autostradă Bacău –Brașov, în detrimentul A 8 Iași-Târgu Neamț- Târgu Mureș, situație în care, potrivit proiectului prezentat, drumul rapid Siret-Pașcani-Focșani va fi construit la profil de autostradă.


Intră acum și în grupul de