Manifestari comune ale autoritatilor din Cernauti si Suceava pentru promovarea Euroregiunii „Prutul de Sus”


Intră acum și în grupul de

Autoritatile din Cernauti si Suceava au stabilit luni, la Cernauti, sa participe împreuna la o serie de manifestari, unde sa promoveze Euroregiunea „Prutul de Sus”. Astfel, reprezentantii celor doua regiuni, întruniti în prima sedinta Suceava-Cernauti, au decis sa realizeze o prezentare comuna a Euroregiunii „Prutul de Sus”, la întâlnirea de la Iasi cu comisarul european Danuta Hubner, respectiv sa prezinte aceasta euroregiune la Forumul Economic si Summit-ul Initiativei Central-Europene de la Chisinau.

Totodata, Euroregiunea „Prutul de Sus” urmeaza sa fie promovata la Forumul Economic, din octombrie, de la Suceava, precum si la cea de-a treia întâlnire ICE-Bucovina „transferul transfrontalier comercial-tehnologic-o provocare a mileniului III”, din noiembrie, de la Cernauti.

Alesii locali din cele doua regiuni au stabilit ca Euroregiunea „Prutul de Sus” sa fie prezentata la Bruxelles în 2009.

De asemenea, s-a stabilit ca cele doua regiuni sa colaboreze pentru editarea unui ghid turistic „Bucovina”, care sa fie realizat în comun de structurile specializate din cele doua zone, împreuna cu cele mai bune agentii turistice. 


Intră acum și în grupul de