Fotbal, Liga Campionilor : Steaua debuteaza in Liga cu bavarezii de la Bayern Munchen


Intră acum și în grupul de

Steaua Bucuresti – Bayern Munchen, miercuri, ora 21.45 (Pro TV)

Mercuri seara, Steaua revine în Liga Campionilor. Ros-albastrii primesc în Ghencea pe cea mai cunoscuta echipa a Germaniei, Bayern Munchen. Partida cu gruparea germana va însemna pentru Steaua al 110-lea meci în competitia numarul unu a Europei la nivel de echipe de club.
Steaua va încerca în acest an sa nu se mai faca de râs în fata marilor echipe si chiar daca multi nu îi dau nicio sansa, si-a propus locul 1 sau 2! Lotul de acum este foarte valoros, daca îl comparam cu ce a avut în ultimii 18 ani, fiindca Becali a investit masiv. Steaua se impune odata cu scurgerea etapelor printr-un joc organizat, elaborat si ofensiv.

Lacatus a adus la echipa, prin spiritul si prin atitudinea sa, stabilitate, dorinta de victorie cu orice pret, seriozitate. La a treia participare consecutiva în grupele Ligii Campionilor, Steaua a ajuns la acea maturitate care-i permite sa se bata cu orice echipa din Europa. În niciun caz, Steaua nu porneste favorita, dar poate crea probleme imense si lui Bayern si lui Lyon si Fiorentinei. Lotul e echilibrat valoric, posturile sunt dublate, rezervele pot oricând lua locul titularilor. Din pacate pentru Lacatus vor lipsi Mirel Radoi si Banel Nicolita, dar si lui Klinsmann îi va lipsi Franck Ribery, unul dintre cei mai buni jucatori ai bavarezilor.

Marius Lacatus a declarat ca pentru un rezultat bun cu Bayern Munchen, jucatorii sai trebuie sa depuna un efort dublu în primul meci din Liga Campionilor: “Cu Bayern va trebui sa depunem efort dublu, pentru a obtine un rezultat pozitiv. Ne dorim un rezultat bun, dar, daca nu va fi, ne vom concentra pe viitoarele jocuri. Eu cred ca putem face fata nivelului din aceasta grupa. Printr-un efort colectiv si prin daruire, putem spera la un rezultat bun, mai ales ca avem si jucatori valorosi, ce pot face diferenta în orice moment. Bayern Munchen nu are doar doi-trei-patru jucatori buni în echipa. Ne temem de Bayern Munchen ca echipa, nu de un jucator anume”.

Lacatus îl vede pe Toni drept cel mai periculos om al lui Bayern, în absenta francezului Ribery si îl va da în grija suceveanului Dorin Goian, omul numarul unu din defensiva Stelei. Cei doi s-au mai duelat o data cu prilejul jocului România-Italia (1-1) de la Euro 2008, partida în care, desi italianul a marcat un gol anulat pe motiv de ofsaid si s-a aratat a fi destul de periculos, Goian a reusit sa-i faca fata cu brio pe durata celor 90 de minute. Marcator a doua goluri, în ultima etapa din Bundesliga, Toni îi provoaca insomnii lui Lacatus. “E bine ca Goian cu Toni s-au mai întâlnit în meci direct cu Italia si sper ca sa iasa bine miercuri”, a spus “Fiara”.
Capitanul Stelei, Mirel Radoi, accidentat în meciul cu Feroe, a primit o veste proasta, aflând rezultatul RMN: are leziune fibrilara care îl va impiedica sa apara în formula de start împotriva campioanei Germaniei.
Înaintea meciului din aceasta seara, Lacatus are mari probleme si în a completa întreaga lista a lotului de 18 jucatori, cu care sa abordeze debutul în grupele Ligii. Cum Golanski si Emeghara n-au nicio sansa de a juca, pe banca de rezerve nu va lua loc niciun fundas lateral de meserie, singura varianta de înlocuire a titularilor Ogararu si Petre Marin fiind Eugen Baciu. În plus, nu va lua loc pe banca nici Nicolita, suspendat, dar nici Plesan, care n-a mai bifat un meci de la “amicalul” cu Roma, din 26 iulie.

De partea cealalta, antrenorul Jurgen Klinsmann a declarat ca mijlocasul francez Franck Ribery va ramâne în Germania pentru a continua recuperarea si nu va mai face deplasarea pentru meciul cu Steaua: “Franck este pe drumul cel bun, dar înca mai are nevoie de antrenament, nu este pregatit pentru un meci de Liga Campionilor”.
Debutant în Liga Campionilor, desi are 31 de ani, atacantul Luca Toni spune ca meciul contra Stelei îi da mari emotii. De asemenea, atacantul bavarezilor spune ca vrea sa-si treaca în palmares trofeul Ligii Campionilor: “Am numai meciul de la Bucuresti în cap începând de sâmbata. Abia astept sa joc în aceasta competitie. Liga Campionilor e cea mai mare provocare pentru orice jucator. Abia astept sa traiesc atmosfera din Liga Campionilor si sa ascult acel imn minunat. Scopul meu este sa ajung cât mai departe în Liga Campionilor, iar visul meu este s-o câstig”.
Mijlocasul Marc van Bommel a mentionat ca Bayern nu trebuie sa aiba alt obiectiv decât cele trei puncte: “Grupele Champions League bat la usa. Vrem trei puncte de la Bucuresti”.
Presa germana mentioneaza ca formatia germana a avut în ultimii ani evolutii mai slabe în primul meci din grupe, iar în sezonul 1994-1995 a pierdut cu 0-2 în fata lui Paris SG, iar în sezonul 1998-1999 a pierdut cu 1-2 în fata lui Brondby IF.

Cu doar câteva zile înainte de meciul cu Steaua din grupele Ligii Campionilor, Bayern Munchen a facut senzatie în Bundesliga, impunându-se la pas, 3-0, în deplasarea de la FC Koln.
Bayern Munchen a câstigat ultima oara Liga Campionilor în sezonul 2000-2001, învingând la Milano, dupa executarea loviturilor de la 11 metri pe Valencia (1-1, 5-4 la penaltiuri).
Partida va avea loc de la ora 21.45 si va putea fi urmarita, în direct, pe canalul de televiziune Pro TV.


Intră acum și în grupul de