Vasile Armenean confirmă că Betty Ice a fost preluată de Unilever: Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1 intră în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume


Intră acum și în grupul de

Proprietarul Betty Ice, suceveanul Vasile Armenean a confirmat, miercuri, tranzacția din domeniul producției de înghețată, respectiv preluarea Betty Ice de gigantul Unilever.

“În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului Betty Ice. Le mulțumim consultanților noștri, profesioniști adevărați care au asigurat derularea lină a tranzacției”, a declarat Vasile Armenean.

Vasile Armenean va conduce o companie formată în urma preluării Betty Ice de divizia de înghețată din cadrul Unilever South Central Europe.

James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe, citat de Mirsau.ro  a declarat: “Suntem bucuroși că Betty Ice va intra în familia Unilever. Betty Ice este o afacere minunată, foarte îndrăgită de români. Sunt, de asemenea, încântat că Vasile Armenean a decis să se alăture companiei. Este un antreprenor extraordinar și va avea un rol cheie în modelarea viitorului business.”

Valoarea tranzacției este confidențială, dar unele surse vorbesc de circa 100 de milioane de euro, iar altele de 80-90 de milioane de euro.

Totodată, se apreciază că este cea mai mare tranzacție de pe piața producătorilor de înghețată din România.

Pentru achiziția acțiunilor Betty Ice, Unilever va face o plată în mai multe tranșe.

Termenul estimat pentru finalizarea tranzacției este de 3-6 luni de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de