Acasă Actualitate Discriminare in comuna Arbore, la impartirea terenurilor pentru reconstructia caselor de romi...

Discriminare in comuna Arbore, la impartirea terenurilor pentru reconstructia caselor de romi distruse de inundatii


Intră acum și în grupul de

Prefectul judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, s-a aratat indignat de faptul ca reprezentanti ai PD-L, atât din administratiile locale, cât si din institutii descentralizate, nu se implica în reconstructia caselor din judetul Suceava. Prefectul Baisanu a exemplificat cu comuna Arbore, unde a avut loc o sedinta a Consiliului Local în cadrul careia s-a stabilit ca cei ale caror case ar fi trebuit sa se reconstruiasca, nu vor mai primi terenuri de la Primarie pe care sa-si ridice locuintele. „Acestia nu vor primi teren dintr-un motiv grotesc pentru anul 2008, ca beneficiarii sunt romi”, a spus prefectul Baisanu, evidentiind ca primarul PD-L din Arbore a facut tot ce i-a stat în putinta sa nu se implice în reconstructia celor 23 de case din comuna. Stefan Baisanu a precizat ca dintr-o discutie cu primarul a înteles ca populatia comunei nu ar fi de acord ca aceste familii de romi sa beneficieze de case construite cu sprijinul Guvernului.  

Prefectul de Suceava a subliniat ca a încercat de mai multe ori sa-l convinga pe primarul din Arbore sa accepte reconstructia caselor si ca acesta are de trei saptamâni la dispozitie constructori pentru refacerea caselor distruse. „Astazi, (marti, n.r.) constructorul a fost trimis acasa si i s-a spus ca este o hotarâre de Consiliu Local prin care nu se aloca terenuri”, a spus Stefan Baisanu, care a subliniat ca aceste case se fac prin decizia Guvernului, si nu a Consiliului Local.



Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat ca va sesiza toate forurile abilitate fata de aceasta situatie, inclusiv Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, considerând ca situatia este „aberanta”.

Prefectul de Suceava a mai mentionat ca asemenea atitudini, de neimplicare în reconstructia caselor, le-a constatat si la alti primari PD-L din localitati unde ar trebui sa se construiasca o casa. Astfel, acesta a aratat ca primarul democrat-liberal din comuna Satu Mare a împartit, „în batjocura” sinistratilor câte 36 de calaburi si doi-trei saci de nisip si ca acesta si-a batut joc de ce a stabilit Guvernul în ceea ce priveste reconstructia.

Totodata, Stefan Baisanu a amintit ca seful Inspectoratului de Stat în Constructii Suceava, membru PD-L, a transmis o lista gresita cu beneficiarii reabiltarii caselor, aratând ca din aceasta cauza 27 de case, ce trebuiau sa fie reabilitate, au fost omise.

Prefectul de Suceava a cerut presedintelui PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, sa convoace primarii PD-L si, pe linie de partid, sa-i convinga sa actioneze pentru refacerea caselor sinistratilor. „Am o rugaminte personala fata de presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, sa-si convoace primarii PD-L si macar pe linie politica sa-i convinga sa se implice în reconstructia caselor”, a mai precizat prefectul Baisanu. 

­ 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version