Prefectul Baisanu, indignat ca seful ISJ a fost la Cernauti in loc sa fie prezent in scoli la deschiderea anului scolar


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, s-a aratat indignat de faptul ca la deschiderea noului an scolar, conducerea ISJ Suceava a lipsit, preferând sa mearga la Cernauti, la sedinta comuna Suceava-Cernauti, împreuna cu presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Prefectul Baisanu a spus într-o conferinta de presa ca nu considera normal ca în prima zi a anului scolar, inspectorul scolar general al judetului, Petru Carcalete, si adjunctul acestuia, Daniel Hrenciuc, sa nu fie prezenti în judet. „În învatamântul sucevean sunt o multime de probleme. Am încercat sa le discut cu seful Inspectoratului Scolar, însa acolo batea vântul. Am înteles dupa aceea ca domnul Carcalete si domnul Hrenciuc erau la Cernauti, probabil deschideau anul scolar acolo. Sunt efectiv indignat”, a spus prefectul de Suceava.

Acesta a sesizat ca la Cernauti au facut deplasarea si directorii mai multor institutii aflate în subordinea Prefecturii, care nu aveau nici o legatura cu evenimentul organizat de Consiliul Judetean. Prefectul Baisanu s-a întrebat care era rostul deplasarii acestora la Cernauti, aratând ca unii dintre directorii prezenti acolo ar fi trebuit sa fie pe teren alaturi de el si de secretarul de stat, Septimiu Buzasu, pentru a verifica lucrarile de reconstructie a caselor si  a infrastructurii calamitate. „Din pacate cei care ar fi trebuit sa fie cu noi în aceasta actiune în localitati erau plecati la Cernauti, acolo unde s-au împartit si de o parte si de alta sticle de vin si de sampanie, iar în judetul Suceava oamenii înca stau si asteapta sa fie sprijiniti”, a încheiat prefectul Baisanu.

Mai multi sefi de institutii suceveni au fost prezenti, luni, alaturi de consilierii judeteni, la Cernauti ca invitati la prima sedinta comuna Suceava-Cernauti.

În replica, seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat ca a participat la doua festivitati de deschidere a anului scolar, la Colegiul National „Stefan cel Mare” si la Colegiul Tehnic „Petru Musat”. 


Intră acum și în grupul de