Mirela Adomnicăi: Vom avea șoseaua de centură finalizată în 2018 dacă se înțelege că trebuie să vorbim mai puțin și să acționăm


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute, că municipiul Suceava ar putea să beneficieze de șosea de centură încă din anul 2018 dacă se va înțelege că trebuie vorbit mai puțin și doar acționat.

Ea a spus în emisiune că a urmărit îndeaproape subiectul șoselei de centură și că anul trecut, a reușit să deblocheze etapa de la CNAIR unde documentația tehnică stătea de câteva luni în așteptarea unei aprobări.

Astfel, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis, la Suceava, că va debloca și că a fost avizată într-o săptămână.

Ea a explicat că apoi trebuia parcurs un calendar care însemna între altele și alocarea de sume mai mari.

Potrivit Mirelei Adomnicăi, dacă anul trecut ceea ce rămăsese de executat însemnau 40 de milioane de lei, documentația tehnică a schimbat soluția, pe acel pământ de flori, și că s-a mers pe o soluțe mai sigură care costă 47 de milioane de lei, sumă care trebuia aprobată printr-o Hotărâre de Guvern.

„Dacă vrei să rezolvi, vorbești mai puțin și faci. Faptul că s-a vorbit prea mult, s-au făcut declarații politice, s-au trimis scrisori, au determinat- în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții caracterizată de o lipsă de asumare a răspunderii și de o acoperire de cât mai multe hârtii în momentul în care semnezi asumându-ți răspunderea- să dureze mai mult această procedură de aprobare de suplimentare a sumei necesare pentru finalizarea celor 15 la sută”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că luna martie este estimată pentru deschiderea ofertelor și stabilirea executantului și crede că rectificările bugetare, care au devenit dintr-o excepție o regulă și rezolvă foarte multe probleme, vor rezolva și această problemă, dar doar„ dacă vrem să rezolvăm lucrurile și nu vrem doar să facem declarații”.

„Dacă nu vorbim ci acționăm vom avea șoseaua de centură finalizată în 2018. Dacă doar vom face declarații vom avea alte probleme. Cei care m-au înțeles cred că sunt de acord cu mine”, a spus prefectul.

Pentru finalizarea șoselei de centură urmează să fie efectuate lucrări pe 15 la sută din lucrările neexecutate pe circa 7,2 km alte tronsoanelor 1 și 2.

(T.B.)

Intră acum și în grupul de