Fotbal, Champions League : Ce meci! Ce rezultat! Ce surpriza!


Intră acum și în grupul de

AS Roma – CFR Cluj 1 – 2

Debut de senzatie pentru campioana României în Liga Campionilor! CFR s-a impus pe „Stadio Olimpico” cu 2-1 în fata Romei lui Totti, dupa o disputa în care Culio a reusit meciul carierei, semnând cele doua reusite ale formatiei sale. Clujenii au impresionat printr-o organizare tactica ireprosabila, prin daruire si mai ales prin valoare.
Ironizat dupa numirea ca principal al CFR-ului, Trombetta a pregatit atent disputa de pe “Olimpico” iar baietii lui au început meciul curajos si modern. Au tinut mingea departe de propria poarta si au încercat sa ia pulsul apararii romane.
În minutul 13 vine primul avertisment pentru amfitrioni, Kone având o sansa buna, dar sutul sau este pe centru, fara emotii pentru Doni. Biciuiti de fluieraturile propriilor fani, gazdele forteaza, iar acest lucru se vede imediat. Mai întâi Vucinici trage putin pe lânga poarta, dupa o centrare a lui Cicinho, apoi tot atacantul muntenegrean loveste bara. Si, din pacate, inevitabilul se produce în minutul 17. Culio pierde usor o minge în fata lui campionului mondial, De Rossi, mijlocasul italian centreaza si Panucci pune capul pentru 1-0. Clujenii îsi revin greu, timp de câteva minute dupa gol legea fiind facuta de elevii lui Spaletti. Pe margine, Totti si Montella râd cu pofta, gândindu-se probabil ca meciul este rezolvat. Nu e asa! Dubarbier îl încearca de la circa 20 de metri pe Doni, pentru ca în minutul 25 sa-i faca o minge lui Culio, argentinianul tragând frumos, dar ineficient.

Si vine minutul 28. Un-doi de senzatie Culio-Trica, primul sutând sanatos de la marginea careului si învingându-l pe Doni. Romanilor nu le vine sa creada, clujenii jubileaza. O fac continuând sa atace iar Trica are si el sansa golului, dar nu îsi regleaza bine tirul. Românii chiar joaca. Gazdele nu au idei, toate atacurile lor finalizându-se cu centrari respinse cu usurinta de defensiva condusa de Cadu. Pe contraatac, Clujul este aproape de a da lovitura în minutul 40. În situatie de trei contra trei, Dani surprinde, ia faza pe cont propriu si îl întinde pe Doni, care reuseste însa sa respinga. Baskakov fluiera, punând capat unei reprize excelente pentru campioana României.

Deja cu probleme de efectiv, Spaletti este nevoit în debutul partii secunde sa-l schimbe pe Panucci, accidentat. Cassetti-Loria este noua linie de fundasi centrali a romanilor. CFR profita si acelasi Culio prinde cel mai frumos voleu din cariera sa si face 2-1. Incredibil! Tehnicianul gazdelor, în stare de soc, îl introduce pe Totti. Publicul explodeaza si deja se gândeste la egalare si victorie. Dar tot românii fac legea. Muresan bate excelent o lovitura libera, mingea trecând putin pe lânga poarta, apoi arbitrul trece cu vederea un fault în pozitie de ultim aparator al lui Cicinho la Culio. Un rosu ar fi închis probabil meciul. Roma încearca sa strânga rândurile, este precum o fiara ranita, dar lipsita de idei. Nimic nu le iese “giallorossilor”, în timp ce clujenii joaca cu o dezinvoltura pe care numai marile echipe din Liga o au. Trombetta îl baga pe Peralta în locul lui Trica, decarul campioanei facând un meci foarte bun. Fostul interist este aproape de 3-1 la prima atingere de balon, doar bara salvându-i pe amfitrioni de la umilinta. Dar pentru fani, este deja prea mult. Huiduielile si fluieraturile ating paroxismul. Spaletti nu mai are ce face si mai baga un vârf. Montella intra pentru ultimul sfert de ora al meciului. Cele mai importante 15 minute din istoria CFR-ului.

Minutele de final sunt apasatoare dar CFR-ul rezista. Ba mai mult, Pereira patrunde senzational, driblând tot ce întâlneste în cale, dar defensiva romana reuseste sa respinga în ultimul moment. Presiunea Romei întârzie iar Dubarbier este aproape de 3-1. Dar nu mai conteaza o ratare. Importanta ramâne o seara magica de septembrie, când o cvasinecunoscuta echipa din România a uimit Europa.

Au jucat formatiile:

AS Roma: Doni – Cicinho, Cassetti, Panucci, Riise (Totti, 59) – De Rossi, Aquilani – Taddei (Montella, 75), Baptista, Tonetto – Vucinic. Antrenor: Luciano Spalletti.
CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Sousa, Pereira – Muresan, Dani – Culio, Trica (Peralta 68), Dubarbier (Panin 86) – Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta.


Intră acum și în grupul de