Masteratele Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii, cautate de licentiati


Intră acum și în grupul de

Masteratele Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava sunt tot mai cautate de la an la an. Decanul facultatii, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu a precizat miercuri, ca pâna acum s-au înscris 255 de candidati pe 18 locuri bugetate si 58 cu taxa acestia urmând a sustine colocviile de admitere. Pentru anul academic 2008-2008, facultatea mentionata ofera doua tipuri de masterate, având în vedere ca sunt absolventi ai studiilor de licenta cu 3 ani, dupa sistemul Bologna,  si din cei care au încheiat 4 ani. Astfel, vor continua  masteratele vechi, cu durata un an, precum Literatura româna postbelica, Comunicare si relatii publice, alaturi de cele noi, cu durata de  2 ani, cum ar fi   Hermeneutica si ideologie literara, Literatura româna în context european, Tendinte actuale în studiul limbii si literaturii române, Strategii persuasive ale limbajului în comunicare si relatii publice, Cultura si civilizatie britanica în contextul globalizarii.

Mircea Diaconu considera ca “este o oferta bogata la masterate”, comparativ cu alte facultati din tara, mai ales ca, potrivit reglementarilor recent aparute, masteratele nu pot exista decât  daca universitatea este organizator  de doctorate, iar facultatea de Litere are 8 conducatori de doctorate. Prof. Diaconu spune ca rolul masteratelor este de a crea oameni care merg mai departe la doctorate, în acest sens Facultatea având deja 60 de doctoranzi în anii II si III. “Masteratele se justifica numai daca oamenii se specializeaza pentru a urma mai departe studii de doctorat”, a precizat decanul Facultatii de Litere.  

Pentru anul academic care va debuta pe 1 octombrie Facultatea de litere pune la dispozitie 10 burse de doctorat, considerate de Mircea Diaconu “generoase si profitabile”, având în vedere ca doctoranzii respectivi sunt angajati cu carte de munca ai universitatii, primind “un salariu consistent”. Doua locuri la doctorat sunt pentru candidati din Ucraina si Republica Moldova, care sunt finantati de statul român, iar alte 35 locuri sunt cu taxa. Decanul facultatii a mai precizat ca pe cele 47 locuri la doctorate s-au înscris mai multi candidati decât locurile. 


Intră acum și în grupul de