PNL ii atrage atentia lui Gheorghe Flutur ca „momentele istorice sunt confirmate dupa sute de ani”


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al PNL Suceava, Iulian Anghelus, considera ca sedinta comuna Suceava-Cernauti a fost „un eveniment uzual” între doua administratii si nu „un moment istoric” asa cum a fost calificat de presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. „Vreau sa-i comunic domnului Gheorghe Flutur ca momentele istorice sunt confirmate dupa sute de ani. Evenimentul de luni de la Cernauti a fost un eveniment uzual între doua administratii”, a spus Iulian Anghelus.

Acesta a reamintit într-o conferinta de presa ca si în alti ani au mai fost vizite între reprezentantii administratiilor din Suceava si Cernauti, atât la Suceava, cât si la Cernauti. „Nu tot ce face Gheorghe Flutur este istoric, chiar daca pentru el si mersul la baie este un moment istoric. Nu face decât sa bagatelizeze niste lucruri importante mai ales ca întâlnirea de Cernauti nu s-a finalizat cu nici un protocol scris, cu nici o documentatie formala. A fost doar o întâlnire în care am înteles ca s-au schimbat sticle, s-au tinut toasturi, s-au batut pe umeri”, a mentionat Iulian Anghelus.

În replica, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus ca „liberalii lui Cozmânca nu au reusit sa înteleaga ce s-a întâmplat la Cernauti”. „Trebuie sa recunoasca ca a fost prima sedinta a celor doua consilii, dupa o lunga perioada si asta deschide calea unor comunicari”, a precizat Gheorghe Flutur si a reamintit ca reprezentantii autoritatilor din regiunea Cernauti au afirmat ca prima sedinta a celor doua consilii din Suceava si Cernauti este istorica. „Daca pentru dumnealor istoria înseamna ca Bratienii sa dea mâna cu Gheorghe Gheorghiu Dej, e altceva”, a declarat seful administratiei judetene.

Consiliul Judetean Suceava si Consiliul Regional Cernauti au organizat, luni, la Cernauti, prima sedinta comuna a celor doua administratii, unde s-a aprobat o rezolutie privind colaborarea în domeniul infrastructurii transfrontaliere de transport, în realizarea unui sistem comun de alerta în cazul unor situatii de urgenta si în domeniul turismului. 


Intră acum și în grupul de