Liga Campionilor » Bayern „loveste” nemteste pe Ghencea ! Steaua – Bayern Munchen 0-1


Intră acum și în grupul de

Steaua a debutat cu stângul în noul sezon de Champions League. Echipa lui Lacatus a fost învinsa cu 1-0 de Bayern Munchen, în Ghencea, la primul meci al ros-albastrilor în grupa F a Ligii Campionilor.

Avertizata de patania Romei cu CFR, Bayern a început în Ghencea cu gândul d­e a suprima rapid sperantele Stelei la un rezultat bun. Primele emotii le-a dat Van Bommel, a carui patrundere în careu a fost însa blocata de Zapata (6). Ros-albastrii au replicat, cam timid ce-i drept, la sutul lui Dayro Moreno (9). A fost singura zvâcnire a noastra într-un prim sfert de ora în care nemtii ne-au tinut la respect. Si nu doar atât, pentru ca si-au materializat dominarea pâna la urma. Uriasul Van Buyten a reluat în plasa din centrul careului, fructificând centrarea din lovitura libera a lui Schweinsteiger (15).

Golul a mai trezit-o pe Steaua, care putea egala în minutul 22, când torpila senzationala de la 35 de metri a lui Lovin a fost respinsa în lateral de Rensing, dar Semedo nu a reusit decât “golul turcesc”. Iar Dayro Moreno a fost si mai aproape de egalare în minutul 31. Bara s-a opus însa. A urmat un final de repriza care le-a apartinut tot jucatorilor lui Bayern, în care Steaua a scapat doar datorita paradelor de exceptie ale lui Zapata. Interventiile miraculoase ale columbianului au facut ca diferenta sa nu se majoreze, iar Bayern sa intre la cabine doar cu avantaj minim.

Dupa pauza, stelistii au realizat ca se poate mai mult si au preluat conducerea jocului. Mai întâi sutul de la distanta al lui Szekely a mai scos din nou în evidenta nesiguranta goalkeperului bavarez (51). Rensing a fost depasit si la sutul din careu al lui Arthuro, dar l-a salvat din nou bara (61). La poarta noastra, Toni, scapat pe contraatac, putea sa dea lovitura, daca nu se lovea de înca o parada extraordinara a lui Zapata.

Jucatorul de care se temeau bavarezii înainte de meci, Bogdan Stancu, a fost si el aruncat pâna la urma de Lacatus. Ba chiar a trimis mingea în poarta acestora, profitând de o alta respingere gresita a lui Rensing la un sut al lui Dayro Moreno. Reusita a fost anulata însa, pe motiv de offside (78), moment dupa care Steaua s-a stins. Ultimele zece minute au mai adus doar patrunderea periculoasa a lui Lucio, în timp ce Steaua si-a irosit ultimul strop de energie în minutul 89, când o faza promitatoare s-a terminat doar cu sutul de la distanta al lui Ovidiu Petre. Finalul consemneaza o înfrângere la limita, dar care lasa în urma regretul ca echipa lui Lacatus putea scoate mai mult în fata unei echipe ce nu s-a ridicat chiar la nivelul lui Real Madrid, Lyon, Sevilla sau Arsenal, echipe trecute prin Ghencea în sezoanele trecute.
 

­

­


Intră acum și în grupul de