Elevi capabili de performanta dar cu posibilitati materiale limitate, cautati din sat in sat


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui proiect social  al MECT, intitulat “Burse pentru copii din mediul rural”, la Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava se va organiza o clasa a V-a cu 25 de elevi capabili de performanta, dar care au posibilitati materiale limitate, din mediul rural al judetului, recent fiind aprobata metodologia de selectie a acestora, a informat inspector general-adjunct al ISJ Suceava, Vasile Monacu. Acesta a motivat alegerea acestui colegiu, pentru ca “are si internat, profesori cu experienta si un mediu propice”.

Vasile Monacu a declarat ca actiunea de selectie a copiilor respectivi a demarat, dar daca nu se va reusi selectarea lor într-o saptamâna, organizarea clasei va fi amânata pentru anul viitor . „Saptamâna aceasta încercam sa identificam pe cei 25 de elevi din judet. Exista si posibilitatea de a nu-i putea identifica, dar avem certitudinea ca macar de la anul vom constitui o clasa pentru a ajuta copii cu posibilitati precare”, a afirmat adjunctul ISJ Suceava.  

Pentru alegerea copiilor se va constitui o comisie care va merge din sat în sat, se va consulta cu învatatorii, lista constituindu-se pe baza recomandarii acestora. Vasile Monacu a mai precizat ca elevii respectivi vor învata dupa aceeasi programa scolara ca ceilalti, , dar vor avea “un diriginte special” care se va ocupa de ei.

La acest program au acces copiii capabili de performanta din mediul rural, absolventi de clasa a IV-a, care provin din familii cu venit pe membru de familie sub o treime din salariul minim brut pe tara.  Guvernul le va acorda burse al caror cuantum se va stabili prin Hotarâre de Guvern,  pentru cheltuielile cu masa, cazarea si rechizitele. 


Intră acum și în grupul de