Grupa F : Fiorentina lui Mutu a smuls un punct la Lyon


Intră acum și în grupul de

Lyon – Fiorentina 2 – 2

A doua partida a Grupei F a Ligii Campionilor le-a pus fata în fata pe Lyon, o mai veche cunostinta a Stelei, si pe echipa românului Adrian Mutu, Fiorentina. Cotata abia cu sansa a treia în vederea unei calificari în fazele superioare, echipa italiana a fost la un pas sa plece cu toate punctele din Franta, dar s-a vazut egalata în ultimul sfert de ora de experimentatii jucatori ai Lyonului.
Începutul de partida le apartine francezilor, dar sutul lui Fred, din minutul 8, nimereste bara portii. Contrar cursului jocului, italienii sunt cei care reusesc sa dezghete tabela. Gilardino reia din plonjon o centrare venita de pe partea dreapta si face scorul 1-0. Francezii pornesc motoarele si atacurile vin unul dupa altul la poarta lui Frey, care scapa cu fata curata dupa fiecare moment periculos. Cum ocaziile se razbuna, Fiorentina mai loveste o data. Adrian Mutu centreaza perfect în careul gazdelor, iar acelasi Gilardino apare la finalizare si majoreaza diferenta pe tabela de marcaj. La pauza, Fiorentina conduce, surprinzator, cu scorul de 2-0.
Al doua repriza începe la fel cum s-a încheiat si prima parte a jocului. Lyonul ataca, dar Fiorentina rezista. Juninho îl încearca de doua ori pe Frey, dar portarul italienilor retine de fiecare data. Nu însa si în minutul 73, atunci când Piquionne reduce din handicap si anunta un final spectaculos. Campionii Frantei tortureaza pe fiecare parte defensiva echipei din Florenta, dar italienii par decisi sa nu scape din mâna cele trei puncte. Chiar daca echipele din Il Calcio sunt cunoscute pentru capacitatea de a îngheta rezultatul, Mutu si compania nu au putut sa reziste în fata tavalugului francez. În minutul 85, Benzema aduce lucrurile pe fagasul normal dupa modul în care s-a desfasurat partida. 2-2, iar Lyonul si Fiorentina împart pozitiile podiumului condus de Bayern Munchen.

Au jucat formatiile:

Lyon: Lloris – Reveillere, Boumsong, Makoun (Ederson, 60), Bodmer – Juninho, Kallstrom, Toulalan – Govou (Mounier, 89), Benzema – Fred (Piquionne, 66).
Fiorentina: Frey – Dainelli, Kroldrup, Vargas, Zauri (Jorgensen, 76) – Montolivo, Kuzmanovic (Santana, 64), Almiron, Melo – Gilardino (Pazzini, 81), Mutu.


Intră acum și în grupul de