Comisarului european pentru extindere i-au fost prezentate prioritatile Regiunii de Dezvoltare Nord-Est


Intră acum și în grupul de

Aflat joi la Iasi, la întâlnirea cu comisarul european pentru extindere, Danuta Hubner, presedintele CDRNE, Gheorghe Flutur, i-a prezentat acesteia prioritatile Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, cea mai saraca din Uniunea Europeana. Gheorghe Flutur a declarat ca i-a vorbit comisarului european atât despre nevoia descentralizarii administratiei publice locale, pentru ca fondurile europene sa fie atrase si absorbite mai usor, cât si despre necesitatea unei finantari multianuale.

Totodata, presedintele Consiliului de Dezvoltare Regionala Nord-Est, a spus ca a solicitat comisarului european aprobarea transferului unor sume de bani, alocate Regiunii de Dezvoltare Nord-Est prin Programul Operational Regional, de pe alte axe pe cea privind infrastructura de transport, subliniind ca este necesar sa se realizeze mai multe proiecte de modernizare a drumurilor judetene si comunale. Gheorghe Flutur i-a adus la cunostinta comisarului european, Danuta Hubner, si necesitatea realizarii autostrazii transcarpatice Est-Vest, care sa lege Moldova de Ardeal si de aici cu tarile din vestul Europei.

Presedintele CDRNE a mai aratat ca si partenerii judetului Suceava din regiunea ucraineana Cernauti, din cadrul Euroregiunii „Prutul de Sus”, au prezentat comisarului european pentru extindere intentia regiunii Cernauti de a intensifica relatia cu Uniunea Europeana, dar si rezolutia primei sedinte comune Suceava-Cernauti, defasurata luni, la Cernauti.

   


Intră acum și în grupul de