Șofer din Vicovu de Sus, amendat cu 6.000 de lei pentru transport ilegal de lemne


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care transporta ilegal material lemnos, a fost amendat cu 6.000 de lei în urma unui control în trafic.

Poliția Județeană Suceava a precizat că joi dimineața, la ora 08.06, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DJ 209G, din comuna Brodina, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că avizul secundar de însoţire emis la 07.02.2018 de o societate din comuna Vicovu de Jos era completat necorespunzător.

Astfel,  autoutilitara a fost condusă la sediul unui depozit de material lemnos aparținând Ocolului Silvic Falcău, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că bărbatul transporta 24,73 m.c lemn rotund de esență răşinoase.

„În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului cu amendă în cuantum de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 şi confiscarea cantităţii de material lemnos transportată, în valoare de 6.180 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Falcău”, a menționat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de