Bărbat din Rădăuți, trimis în judecată pentru că și-a omorât mama. Băut bine, individul a acuzat-o pe femeie că din cauza ei ar fi divorţat


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Rădăuți a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracțiunii de violență în familie raportat la infracțiunea de omor. Bărbatul este acuzat că și-a omorât cu bestialitate mama, după ce a băut bine împreună cu un amic supărat fiind că fosta soție are o altă relație.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Gabriel Petrovici locuia împreună cu mama sa în municipiul Rădăuţi, iar la data de 5 decembrie 2017 inculpatul s-a întâlnit cu fosta sa soţie, cu care a purtat mai multe discuţii, reproşându-i acesteia că ar avea inclusiv o relaţie cu numitul J.I.S..

Supărat de această discuţie cu fosta soţie, inculpatul s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu numitul D.I., s-a deplasat pe la mai multe localuri din Rădăuţi şi Siret, a consumat băuturi alcoolice în municipiul Rădăuţi, dar a și cumpărat băuturi alcoolice de la un magazin.

Ulterior, cei doi s-au dus la imobilul unde inculpatul locuia cu mama sa, unde au început să consume băutura.

Petrovici a continuat convorbirile telefonice cu fosta soţie şi totodată l-a invitat telefonic în locuinţă pe numitul J.I.S.. La scurt timp această persoană a ajuns la casa inculpatului după care, pe fondul „geloziei”, Petrovici a început să-i reproşeze că are relaţii cu fosta soţie. În această dispută a intervenit martorul D.I., acesta a reuşit să-l tempereze pe inculpat, după care J.I.S. a părăsit imobilul.

Aflată la rândul său în bucătăria casei, mama inculpatului i-a solicitat acestuia să se liniştească, însă Petrovici, foarte nervos şi totodată sub influenţa alcoolului, i-a reproşat femeii că din cauza ei s-a produs divorţul dintre el şi fosta soţie.

Ulterior, inculpatul i-a smuls mamei sale ochelarii de pe faţă, le-a rupt rama, i-a luat medicamentele şi le-a aruncat. În continuare, Petrovici a prins-o de păr pe victimă, apoi de haine, a târât-o spre dormitorul acesteia, continuând să-i reproşeze că „l-a divorţat” de fosta soţie. În cameră inculpatul a aplicat mamei sale multiple lovituri, de o duritate nejustificată, pe aproape tot corpul, timp de aproximativ 30 de minute.

După ce a revenit în bucătărie, atât martorul cât şi inculpatul au continuat să consume băuturi alcoolice după care au adormit.

La un moment dat, inculpatul l-a trezit pe martorul D.I. spunându-i că mama sa a murit.

Procurorii au arătat că Petrovici a refuzat să anunțe poliția, preferând însă să strângă diverse lucruri împrăştiate prin casă şi totodată să spele urmele de sânge din locuinţă.

Cu toate acestea, martorul și-a contactat telefonic fratele şi i-a solicitat să vină la locuinţa inculpatului. Ajungând la locuința lui Petrovici după câteva minute, fratele martorului a constatat la rândul său că victima este decedată, observând urmele de violenţă de pe corpul acesteia precum şi urmele de sânge de pe podea. Totodată, bărbatul i-a solicitat la rândul său inculpatului să anunţe organele de poliţie, însă acesta a ignorat şi această solicitare, ocupându-se în continuare de ştergerea urmelor agresiunii.

Astfel, martorul D.C. s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi a sesizat acest incident, iar ulterior la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă.

„Conform concluziilor medicului legist din cadrul C.M.L. Rădăuţi cuprinse în raportul de autopsie, moartea victimei a fost concurenţial violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi posibil compresie toracică şi concomitent leziunilor meningo-cerebrale (hemoragie masivă subdurală cu compresie cerebrală secundară, edem cerebral, contuzie şi dilacelare pontină şi de pedunculi cerebrali) prin lovire cu şi de corpuri dure, care se constituie ca factori concurenţiali în producerea decesului. Analizele toxicologice au stabilit că victima nu a consumat băuturi alcoolice anterior decesului”, au precizat procurorii suceveni.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 


Intră acum și în grupul de