Se scumpeste biletul pentru transportul in comun


Intră acum și în grupul de

Începând de la 1 octombrie, pretul unei calatorii cu mijloacele de transport în comun în municipiul Suceava se va majora cu 50 la suta, de la 1 leu, în prezent, la 1,5 lei. Anuntul a fost facut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca noul pret al biletelor pentru transportul în comun urmeaza sa fie aprobat saptamâna viitoare în sedinta Consiliului Local.

Edilul-sef sucevean a subliniat ca aceasta scumpire a fost solicitata de societatea Transport Public Local SA, al carei unic actionar este Consiliul Local, care a motivat ca pretul actual nu mai acopera costurile. Primarul Sucevei a mai explicat ca majorarea pretului la biletele de calatorie va sustine si cresterea salariilor angajatilor societatii de transport, ce a fost ceruta de sindicalisti. „Eu am propus sa facem pretul la bilete de 1,2-1,3  lei, însa mi s-a spus ca e foarte greu de lucrat cu acesti bani, pentru ca nu ar avea de unde sa se dea rest, iar omul tot 1,5 lei va plati”, a aratat Ion Lungu.

Primarul sucevean a mai anuntat ca si pretul abonamentelor se va majora, dar începând de la 1 ianuarie 2009. Astfel, pretul abonamentului pe o linie va creste de la 30 de lei la 45 de lei, pe doua linii de la 50 de lei la 75 de lei, iar pe toate liniile de la 60 de lei la 90 de lei.  

 


Intră acum și în grupul de