Cupa Uefa : Vorbe-n vant


Intră acum și în grupul de

NEC Nijmegen – Dinamo Bucuresti  1 – 0

Desi anunta cu surle si trâmbite ca îsi va asigura calificarea din partida tur din Olanda, Dinamo a pierdut cu 1-0 întâlnirea din Tara Lalelelor, dupa un meci foarte slab, în care baietii lui Mircea Rednic si-au asigurat un singur lucru: un retur infernal de greu, peste doua saptamâni, în “Groapa”.
NEC bifeaza prima ocazie în minutul 6, la o greseala a lui Homei. Mai insistenti în atac, olandezii trec din nou pe lânga gol în minutul 23. Sibum patrunde bine pe stânga si centreaza, dar defensiva bucuresteana rezolva cu ceva emotii.
Prima ocazie a dinamovistilor vine în minutul 25, când Adrian Cristea îsi ia inima în dinti si suteaza de la distanta, însa mingea trimisa de fostul jucator al Politehnicii Iasi trece peste poarta.
Câinii mârie din nou dupa trei minute. Acelasi Cristea patrunde frumos, îl deschide pe Danciulescu, dar Danciu-gol nu poate trimite spre poarta, din pozitie ideala.
Din acel moment, cei din Nijmegen trec la conducerea ostilitatilor si reusesc sa marcheze în minutul 40, dupa o greseala mare de tot a experimentatului Julio Cesar. Din fericire, arbitri anuleza reusita batavilor, pe motiv de ofsaid. O noua faza fierbinte la poarta lui Dinamo în minutul 42. Saidi dribleaza frumos, suteaza de la 20 de metri, dar Lobont se arcuieste si respinge.
A doua repriza nu a adus schimbari, gazdele dominând pe alocuri categoric desfasurarea ostilitatilor. Olandezii încep mai bine si Lobont intervine providential la sutul lui Saidi din careu, la cinci minute de la reluare.
În minutul 57, olandezii deschid scorul. Minge aruncata în careul lui Dinamo, centrarea este respinsa initial, însa balonul ajunge la Beukering, iar vârful batav înscrie printr-o lovitura de cap.
Baietii lui Rednic nu îsi revin dupa gol si sunt aproape sa primeasca înca unul, pe contraatac, în minutul 71. Lobont face însa minuni în situatie de unu la unu si limiteaza proportiile scorului.
Pe final de meci, „câinii” au jucat lipsiti de clarviziune si nu au reusit sa depaseasca apararea bine organizata a gazdelor. Gazde care au fost la un pas sa dea lovitura de gratie în minutul 81, când Tshibamba suteaza periculos pe jos, dar balonul sterge bara lui Lobont si iese afara. Dinamovistii ar fi putut egala în minutele de prelungire, dar sutul lui Adrian Crista a ocolit de putin vinclul si partida s-a terminat cu scorul de 1-0. Totul se va juca însa în returul din “Stefan cel Mare”.
NEC Nijmegen: Babos – Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui – D. Fernandez, Sibum, Radomski, Schone (Worm, 70), Davids – Saidi, Van Beukering (Tshibamba, 76). Antrenor: Mario Been.
Dinamo: Lobont – Homei, Tamas, J. Cesar, Pulhac – Ropotan – Ze Kalanga (Torje, 46), Ad. Cristea, Bostina (Diakite, 80) – Danciulescu, Bratu (M. Niculae, 61). Antrenor: Mircea Rednic.

Alte rezultate înregistrate joi:
FC Moscova – FC Copenhaga    1 – 2
Litex Loveci – Aston Villa    1 – 3
Cerno More Varna – VfB Stuttgart    1 – 2
AC Milan – FC Zurich    3 – 1
Hapoel Tel Aviv – St. Etienne    1 – 2
Slaven Belupo – TSKA Moscova    1 – 2
Banik Ostrava – Spartak Moscova    0 – 1  
Nancy – Motherwell                1 – 0  
Omonia Nicosia – Manchester City        1 – 2  
Portsmouth – Vitoria Guimaraes        2 – 0
Austria Viena – Lech Poznan            2 – 1
Besiktas Istanbul – Metalist Harkov                                                1 – 0
MSK Zilina – Levski Sofia            1 – 1
AC Bellinzona – Galatasaray Istanbul    3 – 4
Kayserispor – PSG                1 – 2
Young Boys Berna – Club Brugge        2 – 2
Racing Santander – Honka            1 – 0
Brondby IF – Rosenborg BK            1 – 2
FC Sevilla – Red Bull Salzburg        2 – 0
Borussia Dortmund – Udinese        0 – 2
Sampdoria – FBK Kaunas            5 – 0
Rennes – Twente Enschede            2 – 1
FK Borac Cacak – Ajax Amsterdam    1 – 4
Napoli – Benfica Lisabona            3 – 2
Dinamo Zagreb – Sparta Praga        0 – 0
Tottenham – Wisla Cracovia            2 – 1   
Sporting Braga – Artmedia Bratislava    4 – 0
Vitoria Setubal – Heerenveen            1 – 1
Maritimo Funchal – Valencia CF         0 – 1
Marti s-au disputat partidele:
Apoel Nicosia – Schalke 04            1 – 4  
Hertha Berlin – St. Patricks            2 – 0  
Nordsjaelland – Olympiakos Pireu        0 – 2


Intră acum și în grupul de