Noroc de Pardo!


Intră acum și în grupul de

VfL Wolfsburg – Rapid Bucuresti    1 – 0

Rapidul a pierdut primul meci din Europa în acest sezon, 0-1 în deplasare, la Wolfsburg. Scorul este însa unul complet mincinos, baietii lui Jose Peseiro evoluând mult sub asteptari si fiind dominati pe toata durata partidei. Singurul fotbalist al giulestenilor care a jucat fotbal joi seara a fost portarul Urko Pardo, care a facut adevarate minuni, salvându-si colegii la sase-sapte faze clare de gol.
Nemtii au început în forta si au ratat trei mari ocazii în chiar primele minute. Grafite trimite pe lânga poarta, în minutul 1, din doar trei metri, Misimovic îsi încearca norocul din lovitura libera, în minutul patru, dar nici el nu are mai mult noroc, pentru ca Pardo sa intervina salvator la o patrundere fenomenala a nemtilor, la faza imediat urmatoare. În minutul sapte, goalkeeperul rapidist face din nou minuni, parând cu un reflex fenomenal un sut puternic din afara careului.

Rapidistii raspund tocmai la jumatatea primei reprize, când Ovidiu Herea suteaza de la mare distanta, dar Benaglio nu are probleme si retine. În minutul 25, nemtii revin la cârma jocului si Grafite este blocat în ultimul moment, dupa o greseala imensa a lui Bozovic. La faza imediat urmatoare, Schafer recupereaza si suteaza în forta, iar Pardo respinge cu o parada de portar de clasa mondiala. Nu trec însa nici cinci minute si Wolfsburg trece din nou pe lânga deschiderea scorului. Grafite centreaza de pe partea stânga, se respinge slab pâna la Hasebe, iar niponul rateaza ocazia partidei, sutul sau fiind deviat de un fundas rapidist în ultima instanta.
Rapidul se sufoca. Gazdele au o noua ocazie în minutul 37, însa Pardo este iarasi la post si retine o lovitura de cap trimisa de Grafite. Dupa alte câteva zeci de secunde, giulestenii scapa din nou, acelasi Grafite trecând de apararea noastra, pasând pentru Dzeko, dar sutul nu prinde spatiul portii. Inevitabilul se produce însa în ultimul minut al primei reprize, când centralul italian inventeaza o lovitura de la unsprezece metri, la un asa-zis contact între Cesinha si Hasabe.
Grafite îsi asuma responsabilitatea si marcheaza cu sânge rece, trimitându-l pe Urko Pardo în coltul gresit si deschizând scorul, spre bucuria galeriei germane.

Din fericire, nemtii au facut pasul înapoi dupa pauza. Din pacate însa, de la cabine a iesit acelasi Rapid, slab si indolent. La cinci minute de le reluare, Pittbul încearca o patrundere în forta, vrea sa treaca de 5 adversari, dar este deposedat de goalkeeperul Benaglio. Dupa alte cinci minute, raspund gazdele prin Dzeko, însa sutul nu prinde spatiul portii. Îl imita Misimovic în minutul 59. Rapidul forteaza la faza imediat urmatoare, Julio Cesar suteaza frumos, din lovitura libera, dar mingea trece pe lânga. Wolfsburg preseaza si, în minutul 64, trece din nou aproape de gol.

Misimovic rateaza, Pardo retinând lovitura libera trimisa de sârb. Goalkeeperul giulestean face din nou minuni peste trei minute, reusind sa retina lovitura periculoasa de cap trimisa de Grafite, din interiorul careului. În ultimul sfert de ora, ambele formatii au redus motoarele si acest lucru s-a vazut. Scor final 1-0 si Rapidul poate rasufla usurata. A scapat foarte ieftin.
VfL Wolfsburg: Benaglio – Riether, Madlung, Barzagli, M. Schafer – Josue – Hasebe, Gentner – Misimovic (Dejagah, 71) – Grafite (Saglik, 71), Dzeko (Krzynowek, 90+4). Antrenor: Felix Magath.
Rapid: Pardo – Maftei, Fernandes, M. Constantin – Vella, Herea, Paulista, Bozovic – Spadacio (Djalovic, 71) – Cesinha (Julio Cesar, 57), Mejolaro (N. Grigore, 82). Antrenor: Jose Peseiro.


Intră acum și în grupul de