Sperante de calificare


Intră acum și în grupul de

Slavia Praga – FC Vaslui    0 – 0

Fara aportul din primul minut al lui Marian Aliuta, la mijlocul terenului, vasluienii antrenati de Viorel Hizo au obtinut un rezultat foarte bun în prima mansa a dublei cu Slavia Praga. Supusi unor atacuri continue, oamenii din devensiva moldovenilor au rezistat cu stoicism, luând o optiune serioasa pentru calificare.
Partida a început cum nu se poate mai prost pentru moldoveni. Cehii ataca din primele minute, dar portarul Kuciak pare sa fie în zile mari, opunându-se de fiecare data la suturile periculoase ale atacantilor Slaviei. Galben-verzii echilibreaza încetul cu încetul partida, iar Genchev nimereste transversala în minutul 21. Pauza îi prinde pe români tot în propria jumatate, dar fotbalistii Slaviei nu gasesc solutii în fata celor doua linii pe care s-a asezat Vasluiul. Prim repriza se termina cu protestele gazdelor, care au cerut vehement o lovitura de la unsprezece metri. Arbitrul este impasibil, iar la pauza scorul este egal, 0-0.
Actul secund începe în aceeasi nota în care a debutat si prima parte a jocului. Cehii cauta cu disperare golul, dar portarul Kuciak este de neînvins în aceasta seara. În minutul 67, Kuciak este depasit, dar bara se opune deschiderii scorului. Românii scapa cu fata curata. Accidentat usor la antrenamentul oficial, Aliuta este trimis pentru a echilibra disputa de la mijlocul terenului. Fostul stelist îsi face simtita prezenta, dar Temwanjera nu fructifica pasele bune oferite de experimentatul jucator.
Vasluiul rezista pâna în ultimul minut si meciul se termina exact cum a început, la egalitate, scor 0-0. Astfel, din outsideri, elevii „dulaului” Hizo au devenit principalii favoriti la calificare.
Slavia: Vaniak – Krajcik, Suchy, Brabec, Hubacek – Cerny, Tavares, Belaid (Ivana, 62), M. Jarlolim (Smicer, 88) – Svento, Necid (Latka, 87). Antrenor: Karel Jarolim.
FC Vaslui: Kuciak – Buhus, Panait, D. Munteanu (Andronic, 18), Markovici – Ljubinkovici, N’Doye, Ad. Gheorghiu (Aliuta, 78) Ghencev – P. Jovanovic (Zmeu, 85), Temwangera. Antrenor Viorel Hizo.


Intră acum și în grupul de