Un gol si cam atat


Intră acum și în grupul de

FC Timisoara – Partizan Belgrad    1 – 2

Vise europene si scandaluri cu Zambon, inamicul public numarul 1 al banatenilor. Ce li se putea cere timisorenilor în aceste conditii?! Sa învinga Partizan Belgrad. Dar misiunea s-a dovedit imposibila.
Trebuie recunoscut ca echipa care a câstigat campionatul în tara vecina si a carei ascensiune în Liga Campionilor a fost oprita de Fenerbahce a fost mai buna pe teren. O formatie omogena, ai carei jucatori au evoluat coerent si au dovedit ca au un psihic tare, revenind dupa deschiderea scorului. Pentru ca banatenii au reusit sa marcheze golul de 1-0 în minutul 23, când Gigel Bucur prinde un sut frumos de la 25 de metri, surprinzându-l pe Bozovic. Dar egalarea vine în minutul 34, când Tosic executa perfect o lovitura libera de la 18 metri. 1-1 este scorul la pauza, desi oaspetii mai puteau sa înscrie în minutul 44, când Moreira trage spre poarta parasita de Pantilimon, dar intervine excelent Abiodun, salvând de pe linia portii.

Partea a doua a meciului a fost dominata de oaspeti. Partizan s-a aparat organizat, fara sa lase prea multe spatii pentru gazde. Nici intrarea lui Goga nu da rezultatele scontate. Sârbii ataca taios si se apara precis. Nu este de mirare ca Moreira este cel care trimite mingea în bara dupa 16 minute de joc. Ocazie care anunta, parca, golul din minutul 65. Bogunovici este deschis la limita ofsaidului de catre Diarra si  singur cu Pantilimon trage, iar portarul timisorean nu reuseste decât sa respinga mingea în plasa. Banatenii fac eforturi sa revina în joc. Si reusesc, partial, dupa ce sârbii fac un pas în spate. Dar Abiodun lufteaza în minutul 68, talonat de un adversar. Timisorenii si-au continuat atacurile haotice pâna la final. Dar sârbii au aratat ca stiu nu doar sa atace, dar si sa se apere impecabil, pastrând rezultatul.
Timisoara-Partizan 1-2, un scor normal pentru felul în care au decurs ostilitatile pe stadionul Dan Paltinisanu. Dar conteaza tribuna care a cântat chiar si când înfrângerea era stiuta: „Suntem cu voi mereu”. Desigur, Timisoara îsi poate reveni macar în campionatul intern, în ciuda macaronarului care o vrea retrogradata. Însa înca nu a batut ceasul ei european. Campionii Serbiei au fost mai buni.
FC Timisoara: Pantilimon – Badoi (St. Stancu, 48), Luchin, Sretenovic, Milhazes – Abiodun, Alexa, Magera, Artiom Karamian (Borbely, 80) – Rusic (Goga, 58), Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin.
Partizan: Bozovic – Stevanovic, N. Djordjevic, Knezevic, Obradovic – Tosic, Antonelo, Da Silva, Bogunovic (Cadikovski, 90+3), Petrovic (Lazic, 47) – L. Diarra. Antrenor: Slavisa Jokanovic.


Intră acum și în grupul de