Fotbal, Cupa UEFA : Liderul Ligii I a jucat de la egal la egal cu liderul din Bundesliga


Intră acum și în grupul de

Hamburg SV – Unirea Urziceni    0 – 0

Unirea Urziceni a reusit un meci mare în Germania, la Hamburg, desi toata lumea o considera apriori învinsa. Elevii lui Dan Petrescu au dovedit ca formeaza o echipa omogena, capabila sa puna probleme oricui.
Ialomitenii nu s-au speriat deloc de renumele adversarilor. S-au dus la înfruntarea cu SV Hamburg de parca era o deplasare la Vaslui. Si, desi gazdele au încercat sa zdrobeasca din start rezistenta românilor, prima ocazie le apartine jucatorilor nostri: Galamaz reia periculos cu capul, în minutul 4, dar putin pe lânga. Doua minute mai târziu, se produce o faza controversata. Ialomitenii cer penalty, dupa ce unul dintre aparatorii germani atinge mingea cu mâna. Dar nu se da nimic. Hamburg domina partida, dar apararea liderului la zi din Liga I se descurca bine. Mai mult, urzicenenii scot dintii si contraataca taios. În minutul 29, gazdele trimit mingea în bara prin Jarolim. De partea cealalta, Onofras este aproape de gol, dar lobul sau depaseste atât portarul, cât si poarta.

Repriza secunda se desfasoara în aceeasi nota. Cu înca o faza discutabila, duelul din careul gazdelor, Alex Silva – Onofras. Din nou arbitrul turc nu da penalty. Publicul însa îi încurajeaza frenetic pe cei de la Hamburg. Si acestia sunt aproape de gol în minutul 80, când mingea trimisa de Trochowski loveste din nou bara. Cea mai mare ocazie a partidei va fi ratata însa de Guerrero. Deschis în spatele apararii noastre, jucatorul lui Hamburg trage pe lânga stâlpul din stânga al portii lui Arlauskis.
Hamburg-Unirea 0-0. Un rezultat meritat, care le da ialomitenilor sperante pentru calificare.
Pe stadionul Arena din Hamburg, în fata a 40.000 de spectatori, au evoluat formatiile:
Hamburg: Rost – Demel, Reinhardt, Alex Silva, Jansen (Atouba, 86) – Trochowski, Jarolim, De Jong – T. Neves (Pitroipa, 59) – Olic (Petric, 64), Guerrero. Antrenor: Martin Jol.
Unirea Urziceni: Arlauskis – Epaminonda, Mehmedovic, Galamaz, Bordeanu – Paduretu, Apostol, T. Balan (Todoran, 81), Mara – Onofras (Burns, 90+3), Bilasco (Danalache, 89). Antrenor: Dan Petrescu.


Intră acum și în grupul de