Suceava și Soroca au semnat un acord de înfrățire. Primarul din Soroca: Acest acord să dea un imbold autorităților centrale să înceapă tratativele ca Basarabia și Bucovina să se înfrățească într-o țară mai mare și unită


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu și primarul municipiului Soroca, Victor Său, au semnat, sâmbătă, în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei un protocol de colaborare între cele două localități în prezența prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi și a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ion Lungu a spus că protocolul prevede colaborarea între cele două localități în mai multe domenii, între care economic, turism, cultură, sau administrație locale.

„Ne dorim ca împreună cu cei de la Soroca să promovăm proiecte tranfrontaliere. Vom face tot ce putem în acest sens”, a declarat primarul Ion Lungu după semnarea documentelor.

El a spus că va întoarce vizita la Soroca.

„Vom veni cu specialiști din Primărie și vom pune o bază trainică de prietenie, de colaborare și de avataje reciproce. Sunteți frații noștri, prietenii noștri și vrem să colaborăm, să ne dezvoltăm împreună”; a spus primarul Sucevei.

Primarul din Soroca a mulțumit din partea tuturor sorocenilor că a acceptat să fie semnat acest acord de înfrățire.

El a arătat că aceștia sunt primii pași oficiali în colaborarea Suceava-Soroca pentru că există „o colaborare prietenească„ de mai mulți ani.

„Sper ca acest acord de înfrățire să dea un imbold autorităților centrale să înceapă tratativele ca Basarabia și Bucovina să se înfrățească așa, mai tare, într-o țară mai mare și unită”, a transmis primarul din Soroca.

El i-a oferit primarului Ion Lungu o miniatură sculptată de un artist din Soroca a Cetății Soroca după restaurare.

Primarul Ion Lungu a mulțumit pentru acest cadou și a menționat că va fi amplasat în sala de ședințe  a Consiliului Local Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de