SUCEAVA 630 ANI-Prorectorul USV, Mihai Dimian: Când inspirăm, avem câteva molecule din ultima suflare a lui Ștefan cel Mare. Se poate demonstra științific. Să simțim împreună responsabilitatea care stă pe umerii noștri pentru a reda gloria Sucevei de altă dată


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” prof.univ. dr. Mihai Dimian a apreciat, sâmbătă, la deschiderea manifestărilor de marcare a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei că pe umerii tuturor stă responsabilitatea pentru a reda Sucevei gloria de altă dată.

„V-aș ruga să ne gândim împreună că de fiecare dată când inspirăm avem câteva molecule din ultima suflare a lui Ștefan cel Mare. Putem demonstra științific, dar nu acesta este motivul pentru care vă spun ci să simțim împreună solemnitatea acestui moment, să simțim împreună responsabilitatea care stă pe umerii noștri pentru a reda, într-un fel, gloria Sucevei de altă dată”, a spus Dimian.

El a subliniact că odată cu Cetatea Sucevei s-a născut și învățământul superior în Suceava.

„A fost Școala Domnească, a continuat Academia Domnească sub Mitropolia Moldovei care și după mutarea capitalei la Iași a deținut o autoritate pentru aproape 100 de ani, mutându-se și ea ulterior la Iași”, a spus prorectorul USV.

El le-a transmis celor prezenți să se gândească  de ce Suceava a pierdut aceste lucruri și dacă a fost bine și a apreciat că poate că, privind în trecut se va vedea pentru ce trebuie luptat în prezent și cum să  fie pregătit viitorul.

„Universitatea „Ștefan cel Mare” își propune ca, alături de oficialitățile prezente, alături de Biserică, să contribuie la dezvoltarea acestei zone și la reîntoarcerea gloriei de altă dată”, a conchis Mihai Dimian.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de