SUCEAVA 630 ANI-Deputatul PNL, Ioan Bălan: 630 de ani de istorie în Cetatea de Scaun. Să rămânem alături de cetate și să sărbătorim Suceava în fiecare zi


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan, a declarat, sâmbătă, la deschiderea manifestărilor de sărbătorire a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei că este important ca toți să rămână alături de cetate și să sărbătorească Suceava în fiecare zi.

El a spus în discursul său că în Cetatea de Scaun a Sucevei se marchează în această zi 630 de ani de istorie.

Deputatul a amintit că după ce Cetatea de Scaun a fost transferată în patrimoniul statului austriac în timpul administrației austriece în Bucovina s-a dat liber la folosirea pietrei cetății la construcții civile.

El a spus că se bucură însă că face parte dintre cei care au știut să pună piatră peste piatră la Cetatea de Scaun pentru ca despre acest edificiu să se poată vorbi și peste 630 de ani, făcând referire la proiectul de reabilitare a obiectivului.

„Dacă noi astăzi nu știm numele celor care au luat piatră din zidurile cetății știm numele celor care au știut să pună piatră peste piatră”, a spus Ioan Bălan.

El a cerut celor prezenți să rămână alături de cetate,  să fie mândri și să sărbătorească Suceava în fiecare zi.


Intră acum și în grupul de