Prefectura si ASP vor verifica chioscurile din scoli


Intră acum și în grupul de

Conform ordinului Ministerului Sanatatii privind Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti,  Institutia Prefectului Suceava , împreuna cu Autoritatea de Sanatate Publica va pune în practica aceasta prevedere legislativa, astfel încât alimentele specificate sa nu fie comercializate în unitatile de învatamânt (scoli, gradinite) de pe raza judetului Suceava.  

În acest sens, în perioada 22 septembrie – 10 octombrie 2008, inspectia sanitara de stat va verifica toate unitatile de învatamânt, care au puncte de comercializare a alimentelor, pentru a se asigura asupra retragerii din consum a alimentelor nerecomandate.

Prefectul Stefan Alexandru Baisanu atentioneaza  conducerea tuturor scolilor si gradinitelor ca, nerespectarea acestui ordin al Ministerului Sanatatii, atrage de la sine avertismente sau amenzi în conformitate cu legislatia în vigoare.

„Solicit pe aceasta cale, tuturor unitatilor de învatamânt din judetul Suceava sa actioneze în vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor ordinului Ministerului Sanatatii Publice. De asemenea, fac un apel la toti factorii implicati în procesul de crestere si educare a copiilor sa actioneze pentru promovarea unui stil de viata sanatos care sa asigure dezvoltarea armonioasa a tinerei generatii si, totodata, un înalt nivel de protectie a starii de sanatate” a mai spus prefectul Baisanu.


Intră acum și în grupul de