Cort portocaliu, pe esplanada Casei Culturii, cu pliante cu informatii privind sistemul de vot uninominal


Intră acum și în grupul de

PD-L Suceava a instalat un cort portocaliu, pe esplanada din centrul municipiului resedinta de judet,  unde se împart pliante cu informatii privind sistemul de vot uninominal pentru alegerea parlamentarilor. La lansarea campaniei de informare a populatiei privind votul uninominal, care a avut loc vineri, au participat atât vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur cât si candidatii PD-L Suceava pentru alegerile parlamentare.

Liderul democrat-liberal a declarat la deschiderea campaniei de promovare a votului uninominal ca cei care nu doresc acest sistem de vot nu mai pot pune piedici „vointei majoritare a populatiei”. Gheorghe Flutur a explicat ca votul uninominal este „un început de reforma a clasei politice românesti” si ca acesta va duce la reducerea numarului de partide reprezentate în Parlament. Acesta a subliniat ca PD-L a propus „o varianta mai practica si mai buna” a votului uninominal, dar ca este bine ca a fost adoptata si actuala varianta de vot uninominal pentru alegerea Parlamentului.

Vicepresedintele PD-L a aratat ca votul uninominal va responsabiliza clasa politica si va obliga partidele sa aleaga cei mai performanti lideri din colegiile electorale. „Fiecare candidat trebuie sa fie o locomotiva în colegiul electoral”, a spus Gheorghe Flutur.

La rândul sau, prim-vicepresedintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca votul uninominal este „un remediu” pentru cei care fug de electorat, dar si pentru cei care fug de justitie si îsi cumparau un loc pe o lista de partide pentru a beneficia de imunitate parlamentara.  ­


Intră acum și în grupul de