Acasă Actualitate PSD este convins ca „alianta murdara” formata din PD-L si PRM incearca...

PSD este convins ca „alianta murdara” formata din PD-L si PRM incearca sa boicoteze organizarea alegerilor parlamentare cu vot uninominal


Intră acum și în grupul de

Votul uninominal ar putea fi amânat pentru alegerile din 2012, daca initiativa legislativa a PD-L, privind votul uninominal în doua tururi de scrutin, va fi adoptat de Camera Deputatilor. Potrivit deputatului PSD de Suceava, Mirela Adomnicai, „alianta murdara”, formata din PD-L si PRM, încearca sa boicoteze organizarea alegerilor parlamentare cu vot uninominal.

Deputatul Adomnicai a aratat într-o conferinta de presa ca dupa ce PRM a introdus actiuni în justitie pentru a anula votul uninominal, PD-L a promovat o initiativa legislativa de vot uninominal în doua tururi de scrutin, care ar urma sa intre în vigoare la alegerile din 2012, dar care abroga actuala lege a alegerilor parlamentare. Aceasta a aratat ca deputatii PD-L si PRM au încercat, în Comisia de administratie publica locala sa obtina un aviz pozitiv pentru initiativa legislativa de organizare a alegerilor prin vot uninominal în doua tururi de scrutin, dar ca prin mobilizarea deputatilor PSD a fost dat un aviz negativ. Mirela Adomnicai a explicat ca aceasta initiativa legislativa, care a trecut de Senat prin adoptare tacita, ar urma sa fie introdusa saptamâna viitoare pe ordinea de zi a plenului în Camera Deputatilor si chiar ar putea sa fie adoptata. „Asa cum este formulata aceasta initiativa legislativa, votul uninominal va intra în vigoare din 2012”, a spus Mirela Adomnicai.



Deputatul PSD si-a exprimat surprinderea ca PRM, care s-a pronuntat împotriva votului uninominal, a votat, în Comisia de administratie publica în favoarea initiativei PD-L pentru votul uninominal în doua tururi de scrutin.

Mirela Adomnicai a subliniat ca PD-L nu doreste vot uninominal din cauza ca nu are resurse umane si nici candidati credibili, exemplificând cu situatia din Suceava, unde a fost nevoit sa aduca „stranieri” ca Mircea Druc, care este candidat pentru Camera Deputatilor în colegiul Siret. ­


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version