Prefectura Suceava și-a modificat adresa și formatul paginii de internet după ce a fost adoptat un model unitar pentru toate paginile web ale instituțiilor Prefectului pentru acces rapid la informații


Intră acum și în grupul de

Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni, anunță Prefectura Suceava.

 

În comunicat se arată că, în scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.

„Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative”, se menționează în document.

Mai mult, toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor instituțiilor Prefectului, iar un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României – http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.


Intră acum și în grupul de