LIVE TEXT: Viceprimarul Lucian Harșovschi susține o conferință de presă la Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi, susține o conferință de presă la Primăria Suceava:

„Pana pe data de 31 martie trebuie sa se desfasoare alegeri la toate asociatiile de proprietari din municipiu. Sunt 125 de asociatii de proprietari si sucevenii ar trebui sa se implice in aceste adunari generale ale asociatiilor. Prezenta la aceste alegeri e foarte slaba. Cea mai mare prezenta la aceste adunari a fost de 16 persoane. Fac apel la suceveni sa se implice in aceste alegeri.

Pe 31 ianuarie a fost licitatia pentru noul operator de salubrizare menajera. Sunt patru societati sau asocieri de firme din tara. Am rugat colegii sa se ocupe cu celeritate de aceasta licitatie si cu respectarea termenelor legale. Nu a scapat nici o firma fara clarificari. Se lucreaza si la mijlocul lunii martie speram sa o finalizam. Deja se contesta intre ei. Chiar daca ne asteptam la contestatii, ii asiguram pe suceveni ca suntem tot mai aproape de un sistem nou de colectare.

Va pot spune cu placere ca in Suceava, de azi, detinatorii de masini electrice pot folosi reteaua de incarcare a Sucevei.

Suceava are acum 28 de statii de incarcare din care 22 sunt functionale, 4 in curs de deschidere si la 2 e nevoie de o solutie tehnica de racordare.

Cei care doresc sa foloseasca statiile trebuie sa vina la Primarie pentru a primi un card ce ccontine datele de identificare. Utilizatorii vor folosi gratuit.

Pentru 100 de km costurile sunt de 6 lei la masinile electrice. De pe carduri vom putea monitoriza situatia exacta.

Am dat dispozitie pentru Politia Locala sa informeze sa nu se parcheze pe locurile destinate masinilor electrice. Dupa asta vom penaliza cu 1000 de lei.

Am avut o discutie cu cei care lucreaza la studiul de trafic in municipiu. Mi-au spus ca pana la finele lui martie vom avea schitele pentru noul sistem.”


Intră acum și în grupul de