Tenis : Romania se mentine in Grupa Mondiala


Intră acum și în grupul de

Gata, s-a terminat! Emotiile au luat sfârsit. Dupa ce indienii au reusit sa câstige sâmbata primul lor punct în întâlnirea cu România, impunându-se la dublu, Victor Hanescu a adus duminica victoria în meciul al patrulea, surclasându-l pe Prakash Amritraj, scor 6-2, 6-3, 6-1. Astfel, tara noastra ramâne în Grupa Mondiala a Cupei Davis.
Meciul în sine a fost unul la discretia lui Victor. Dupa ce l-a snopit vineri pe Somdev Devvarman cu 6-3, 6-1, 6-0, tenismenul nostru l-a umilit si pe Amritraj la acelasi scor, 3-0 la seturi, dupa un meci ce a durat doar o ora si cincizeci de minute.

Calm si mai matur poate ca niciodata, Hanescu a oferit suporterilor veniti la Arenele BNR un meci lipsit de spectaculozitate, dar bine gândit tactic. Românul si-a adjudecat primul set fara emotii, reusind doua breakuri în fata oponentului indian. Asiaticul a jucat ceva mai bine în actul secund, în care a pierdut o singura data pe propriul serviciu, dar nu a fost în stare sa realizeze niciun break. Victor si-a continuat asaltul în setul cu numarul trei, în care s-a impus, la fel ca si în primul, fara absolut nicio emotie. De partea cealalta, indianul a jucat si a terminat partida asa cum a început-o, ca victima sigura. Scor final 6-2, 6-3, 6-1 si România a câstigat întâlnira cu reprezentativa indiana, ultimul meci fiind unul doar de palmares.

Dupa meci, Victor Hanescu s-a declarat extrem de fericit, atât de victoria în sine, cât si de faptul ca a reusit sa preia cu brio stacheta de la liderul accidentat al echipei noastre, Andrei Pavel. „Este bine, am câstigat, suntem în Grupa Mondiala! Asta trebuia sa fie aici, pentru ca am fost favoriti. Am câstigat clar, bine ca nu a trebuit sa ajungem în meciul cinci, sa ne complicam. Am vrut sa joc bine. Fiind lider, am vrut sa ii ajut pe baieti si ma bucur ca am facut-o.

Astazi a fost un meci tactic, cu un jucator de servici-vole. Am aratat ca suntem o echipa tânara, una care se formeaza. Ma bucur mult pentru Crivoi, ca a câstigat primul lui meci. Pentru mine a fost un an foarte bun, cu primul titlu, ceva foarte important pentru orice jucator. Publicul a fost fantasctic, m-am simtit bine, a fost o atmosfera fantastica. Suntem în primele 16 echipe din lume, ceea ce este o mândrie. Suntem o echipa tânara, avem nevoie de experienta, dar cred ca va fi bine”, a declarat Victor Hanescu.

România si-a asigurat astfel prezenta si pentru acest sezon în Grupa Mondiala a Cupei Davis, acesta fiind de altfel al 13-lea an consecutiv în care tara noastra se alfa între primele 16 cele mai bune echipe din lume. Speram ca acest numar 13 sa nu ne poarte ghinion marti, când vom afla numele adversarului din optimi.
România-India 3-1

Vineri (19 septembrie):

Victor Crivoi – Prakash Amritraj: 7-5, 5-7, 6-2, 6-2.
Victor Hanescu – Somdev Devvarman: 6-3, 6-1, 6-0.
Sâmbata (20 septembrie):
Horia Tecau/Adrian Cruciat – Leander Paes / Mahesh Bhupahti: 4-6, 6-7, 4-6.
Duminica (21 septembrie):
Victor Hanescu – Prakash Amritraj: 6-2, 6-3, 6-1.


Intră acum și în grupul de