Harșovschi despre inițiativa Ministerului Mediului ca locuitorii să plătească deșeuri doar după cât aruncă: Nu cred că poate fi implementată la Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că nu crede că se va putea implementa la Suceava inițiativa Ministerului Mediului ca locuitorii să plătească deșeuri doar după cât aruncă.

El a spus într-o conferință de presă că este în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se modifică legea privind regimul deșeurilor, arătând că sunt și lucuri bune, dar că a făcut opinie separată și va fi trimisă celor de la București privind instrumentul „plătește pentru cât arunci”.

„Se spune că autoritățile administrației publice locale au obligația să implementeze instrumentul economic „plătește pentru cât arunci”, oferind cetățeanului posibilitatea de a alege din cel puțin două variante de tarife distincte pentru gestionarea deșeurilor municipale: să plătească la volum, la frecvență de colectare, la greutate sau la saci de colectare personalizați”, a spus Harșovschi.

El a declarat că nu a fost identificată încă o soluție prin care să se poată implementa în municipiul Suceava o asemenea măsură.

„Suceveanul, când aruncă deșeurile menajere (ar trebui n.r.) să aibă un mod de a cuantifica volumul sau cât de greu este acel sac de gunoi, respectiv frecvența de colectare”, a spus Harșovschi.

El crede că o asemenea măsură nu se va putea implementa la Suceava și consideră că acum se face o estimare a cantității de deșeuri prin taxa de ecologizare impusă.

„Așteptăm să vedem cum va fi această ordonanță. Nu cred că o putem aplica în Suceava și în România”, a mai spus Harșovschi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de