Social-democratii suceveni s-au saturat de povestile constructorilor


Intră acum și în grupul de

Organizatia judeteana a PSD Suceava considera ca situatia de blocaj rutier în care se afla municipiul Suceava nu mai poate fi acceptata si vrea de urgenta actionat pe masura. Vicepresedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, a solicitat constituirea unui comitet de criza care sa actioneze pentru deblocarea municipiului resedinta de judet. Consilierul local a aratat ca din cauza blocajelor rutiere determinate de diferite lucrari atât la carosabil, dar si la retelele de termoficare sau de apa si canal care nu sunt corelate sub nici o forma, municipiul Suceava a ajuns „un oras blocat”.

„Suceava este un oras blocat, cu servicii publice blocate, cu activitati publice blocate, cu blocaje ale activitatii firmelor”, a explicat Ovidiu Dontu, care considera ca situatia trebuie stopata în cel mai scurt timp posibil. Din punctul sau de vedere, se impune, de urgenta, stabilirea unor masuri de fluidizare a traficului, începând cu introducerea unor sensuri unice, dar si corelarea lucrarilor care se executa în municipiu si care afecteaza serios traficul, si asa destul de îngreunat din cauza indisciplinei serioase a soferilor.

Trebuie de remarcat ca traficul rutier este blocat în fiecare zi mai multe ore, în special în intervalul orar 10-15, pe mai multi kilometri, pe mai toate arterele din Suceava.

În municipiul resedinta de judet, mai multe strazi sunt închise în momentul de fata ca urmare a lucrarilor efectuate la retelele de termoficare sau de apa si canal, dar în acelasi timp se executa diverse interventii la repararea carosabilului, pe fondul închiderii unei iesiri din oras spre Gura Humorului pentru modernizarea DN 17, ceea ce a determinat ca numeroase autovehicule grele sa circule prin centrul orasului. La toate acestea se adauga „nesimtirea crasa” a majoritatii soferilor care parcheaza cum vor si cum pot si, mai mult, nu respecta aproape deloc sensurile unice din municipiu. Deocamdata, primarul Ion Lungu nu a facut decât sa-si ceara scuze pentru ceea ce el a denumit „disconfort temporar”.­


Intră acum și în grupul de