Ciclism : Alberto Contador, noul rege al ciclismului


Intră acum și în grupul de

Alberto Contador a intrat în istoria ciclismului dupa ce a reusit sa câstige editia din acest an a Turului Spaniei, dupa ce cucerise laurii în Turul Frantei si în cel al Italiei. Astfel, rutierul spaniol s-a alaturat unui grup select care a izbutit sa se impuna în cele mai importante curse cicliste ale lumii. Numele ibericului va sta de acum înainte alaturi de cele ale lui Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx si Bernard Hinault.
Drumul lui Alberto Contador catre „marele slem” al ciclismului a început în 2007, atunci când spaniolul avea sa câstige Turul Frantei, profitând de scandalul de dopaj în care a fost implicat liderul initial al întrecerii, danezul Michael Rasmussen.

La începutul acestui an, ciclistul iberic s-a alaturat celor de la Astana, despartindu-se de Discovery, însa imediat a venit si prima dezamagire. Echipa nu a fost primita în Le Tour, astfel ca Alberto nu a putut sa-si apere titlul. În ultimul moment s-a înscris în Turul Italiei, pe care avea sa-l câstige la mare lupta cu Riccardi Ricco si Emanuelle Sella, ambii prinsi dopati în cele din urma.

„Când ma antrenam în iulie si august am simtit ca am puterea sa iau Turul Spaniei. E adevarat ca succesul din Turul Frantei m-a marcat profund, dar fiecare cursa a avut ceva special. Toate mi-au schimbat viata. În Giro, nu o sa-i pot uita niciodata pe tifosi, în Vuelta, etapa de pe Angliru”, a spus Contador dupa succesul care l-a propulsat în panteonul ciclismului. Are 26 de ani si numai cinci ani de profesionism. Soclul unor monstri sacri, precum Indurain sau Armstrong este deja în pericol.


Intră acum și în grupul de