Prefectul Mirela Adomnicăi anunţă că de la 1 martie la Serviciul de Înmatriculări Auto vor funcţiona patru ghişee, specializate pe categorii de solicitanţi, iar numărul de înmatriculări va creşte. De la începutul anului au fost înmatriculate aproape 4000 de autovehicule


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat, luni, că începând cu data de 1 martie 2018, la Serviciul Public Comunitar de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Suceava vor fi puse în aplicare măsuri noi de eficientizare a activității ghișeelor de înmatriculări autovehicule și  autorizări  provizorii de circulație.

 

Astfel, prin  dispoziția prefectului Mirela Elena Adomnicăi, din luna martie va funcționa un ghișeu ce va soluționa solicitări de înmatriculare a vehiculelor destinat doar persoanelor juridice, cu un număr de 414 programări săptămânale.

Alte două ghișee vor fi destinate persoanelor fizice, cu un număr de 680 programări săptămânale, iar pentru autorizări provizorii și radieri vehicule vor fi alocate aproximativ 500 programări ce vor fi gestionate de un al patrulea ghișeu.

 

Rezervările pentru înmatriculare se efectuează doar în sistem online, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită reprogramare-rezervare în vederea înmatriculării, prefectul Mirela Adomnicăi a emis un ordin prin care a fost constituită, începând cu data de 23 ianuarie 2018, o comisie de verificare a acestor solicitări în vederea soluționării, cu respectarea unor criterii.

 

În acest sens, pentru persoanele fizice, s-a ținut cont de expirarea valabilității certificatului de autenticitate RAR a autovehiculelor (valabilitatea acestui certificat este de 60 de zile de la data eliberării), dacă persoana în cauză are rezervare la RAR și nu deține  numere provizorii pentru a putea deplasa autovehicului la stația RAR, precum și de alte situații de excepție temeinic justificate, iar pentru persoanele juridice, s-a avut în vedere, de asemenea, expirarea valabilității certificatului de autenticitate RAR, existența  rezervării la RAR și dacă persoanele respective nu au  numere provizorii pentru a se putea deplasa cu autovehiculul la stația RAR. Totodată,  pentru persoanele juridice comisia a luat în considerare și motive strict economice: contracte ferme, rate bancare, rate leasing etc.

 

Potrivit datelor centralizate, pentru anul 2018, la nivelul Prefecturii Suceava, până la această dată comisia menționată a soluționat un număr de circa  800 de cereri.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Suceava a efectuat în acest an  3947  înmatriculări definitive, 1551 autorizări  provizorii și 406 radieri. (T.B.)


Intră acum și în grupul de