Acțiune desfășurată în sistem integrat, în weekend, pe raza județului Suceava: 20 de filtre, 568 de persoane legitimate și 129 de sancțiuni contravenționale

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a organizat în zilele de 17 și 18 februarie a.c. o acțiune în sistem integrat pe raza județului pe linia creșterii gradului de siguranță al cetățenilor, prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranța stradală și cea rutieră.

Astfel, au fost efectuate 20 de filtre, fiind legitimate 568 de persoane şi verificate 94 de locaţii. S-au constatat 8 infracţiuni, fiind aplicate 129 sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.540 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere, au retras șapte certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de 300 lei.

Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă seara, la ora 20.10, un echipaj din cadrul Poliției orașului Dolhasca a depistat în trafic, pe un drum public din localitate, un bărbat care conducea un autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere. Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică, 18 februarie a.c., un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mălini.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat  probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea  unui vehicul de către o  persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. (M.T.)

loading...