Reportajul în care cartierele Iţcani şi Burdujeni erau prezentate ca cele mai periculoase din ţară a dus la sancţionarea televiziunii care l-a difuzat după reclamaţia depusă de viceprimarul Lucian Harşovschi


Intră acum și în grupul de

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis sancţionarea cu somaţie publică televiziunea Kanal D pentru reportajul în care cartierele Iţcani şi Burdujeni erau prezentate ca cele mai periculoase din ţară.

Sancţiunea a fost aplicată în urma şedinţei din 13 februarie după ce situaţia a fost reclamată de viceprimarul Lucian Harşovschi.

„Mergem mai departe şi cu acţiune în instanţă pentru a proteja imaginea municipiului Suceava. Nu e nici un cartier mai periculos ca altul şi nici Suceava mai periculos ca alte municipii din ţară”, a declarat Lucian Harşovschi pentru News Bucovina după publicarea deciziei CNA.

El a mulţumit şi sucevenilor care au luat atitudine.

„Sucevenii au aratat că pot să-şi apere valorile şi, în număr foarte mare, au reacţionat la nedreptatea celor de la Kanal D. Le multumesc pentru acest lucru! Decizia luată în unanimitate de CNA demonstrează încă odată că reportajul nu are nicio legatură cu realitatea locului”, a spus viceprimarul.

El consideră că aceasta poate fi considerată o avertizare generală pentru cei care vor să aducă atingere imaginii municipiului Suceava.

„Uşor-uşor, se face dreptate. E drept că a durat cam mult, dar sigur vor avea grijă pe viitor când se vor face reportaje tendenţioase la adresa municipiului Suceava”, a spus viceprimarul.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunţase la mijlocul lunii septembrie a anului trecut că intenționează să acționeze în instanță o televiziune care a prezentat deformat, într-un reportaj, situația din cartierele Burdujeni și Ițcani ca fiind între cele mai periculoase cartiere din țară.

 

El a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute că  o „televiziune de telenovele” a făcut un reportaj în cartierele Burdujeni și Ițcani și arătau că sunt cele mai periculoase din țară.

 

 

„Vă asigur că gradul de periculozitate e la fel în Ițcani, Obcini sau Burdujeni sau cu cel din orașe mari ca Iași, chiar și Cluj”, a spus viceprimarul.

 

„Dacă noi nu ne apărăm, cine să ne apere?”a întrebat Harșovschi care a adăugat că mai mulți locuitori din cele două cartiere au fost nemulțumiți de situația prezentată pentru că nu corespunde adevărului.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de