Flutur, la Conferinţa naţională a ghizilor din România: Veniţi la noi cu grupuri mari de turişti şi eu vă promit că vă acord „azil turistic”
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la Conferinţa naţională a ghizilor din România care se desfăşoară la Suceava că Suceava, Bucovina, are foarte  multe de prezentat, iar evenimentele pregătite pentru acest an sunt atractive, solicitând acestora să vină cu cât mai mulţi turişti în zonă şi că el le promite că le va acorda „azil turistic”.

Gheorghe Flutur a participat, luni seara, la deschiderea lucrărilor Conferinţei naţionale a ghizilor din România care se desfăşoară la Suceava.

În cadrul discursului său, preşedintele CJ Suceava spus că programul din acest an din judeţul Suceava este foarte plin de evenimente şi se aşteaptă la un număr mari de turişti.

Flutur le-a spus ghizilor prezenţi că anul acesta în cadrul proiectului Paştele în Bucovina un moment special va fi concertul de toacă şi clopote, iar „Hora Bucovinei” care se va organiza în luna mai va prezenta toate minorităţile din Bucovina.

În luna iunie va fi organizat Festivalul Ciprian Porumbescu, iar din 24 iunie până în 2 iulie se va derula Programul Ştefanian, în acest an fiind lansate drumurile lui Ştefan cel Mare cu indicatoare spre ctitoriile domnitorului.

Preşedintele CJ Suceava le-a mai vorbit ghizilor despre proiectul Pelerin în Bucovina, inaugurat în 2009 când a fost făcut un pelerinaj de la Stefan Dom din Viena la Putna şi a menţionat că astfel de pelerinaje sunt foarte vechi, sunt simbolice şi sensibilizează pe participanţi.

În luna august va fi organizată cea mai mare ediţie a Festivalului Medieval cu peste 500 de participanţi, din ţară şi din străinătate, dar şi Bucovina Rock Castle.

Flutur a notat că un alt eveniment important este Festivalul păstrăvului pe Bistriţa şi crede că se pot organiza şi momente cu plutele pe Bistriţa, apreciind că trebuie ca bătrânii plutaşi să vorbească despre plutărit pentru că acesta a dispărut şi că în curând se va putea vorbi numai din cărţi despre plutărit.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că în septembrie va fi organizată Sărbătoarea Muntelui pe Rarău anunţând că anul acesta se va moderniza încă o cale de acces spre platoul Masivului Rarău cu plecare din Câmpulung Moldovenesc.

Un alt eveniment care va fi organizat în premieră este Oktoberfest în est, când timp de o săptămână va fi pusă în valoare gastronomia locală, iar turiştii să fie atraşi de cămara bucovineană şi să cumpere  zacuscă, ciuperci puse pe iarnă, dulceţuri şi altele.

„Nu facem ceva deosebit, dar e un loc unde te ajută şi natura şi oamenii şi ar fi păcat să nu pui în valoare un potenţial uman uriaş pe care îl ai şi care îţi percutează foarte bine dacă ştii ce vrei şi să-i iei parteneri cu tine la drum în orice”, a spus Flutur.

El le-a transmis ghizilor că au suficiente motive pentru a venit cu mulţi turişti în zonă.

„Veniţi cu grupuri mari de turişti! Eu vă promit că vă acord azil turistic”, a încheiat Flutur stârnind aplauze şi aprecieri din partea participanţilor.(T.B.)

 

 

loading...